ПЕТКО ЧАМОВ: Познавам абсолютно всички общини от област Силистра, чувствам се сякаш съм роден тук!

ПЕТКО ЧАМОВ: Познавам абсолютно всички общини от област Силистра, чувствам се сякаш съм роден тук!

Регион: Силистра Категория: Интервюта, Политика Публикувано: Прегледи: 4495
ПЕТКО ЧАМОВ: Познавам абсолютно всички общини от област Силистра, чувствам се сякаш съм роден тук!

Петко Чамов е роден в град Панагюрище през 1973 г. Завършва Техникум по оптоелектроника в родния си град. Висше образование - степен Магистър, завършва в Технически университет - Габрово, със специалност "Електроника и комуникационна техника". Придобива и допълнителна квалификация "Финансов мениджмънт" в Стопанска академия "Димитър А. Ценов" в гр.Свищов.

Живее в София. Семеен, с две деца - на 9 и на 14 години. Съпругата му е програмист, а той е управител на търговско дружество.

"Аз съм рокаджия и харесвам концертите, които се организират в Тутракан. Помагам за провеждането им, като поемам хонорарите на една от най-известните групи, която участва в тях. Децата ми също слушат рок. За мен това е гордост" - категоричен е Петко Чамов.

В кризисния период за предпазване от коронавирус, Петко Чамов направи дарение на МБАЛ-Тутракан и Районно управление "Полиция" включващо предпазни облекла, ръкавици, калцуни, шапки, предпазни очила, защитни маски и шлемове. Следващото дарение е за Детски отдел на библиотеката в Тутракан, за което му е връчена грамота.

В другите населени места от областта е подпомагал фолклорни състави за участието им в различни фестивали, а така също и за осъществяването на националната кампания "Воля за спорт" за хора в неравностойно положение.

----------------

- Защо се присъединихте към ПП "Републиканци за България"?

- Първото нещо, заради което се присъединих, е, че вярвам на г-н Цветан Цветанов. Той е човек, който следва принципите си и държи на думата си.

Нашата кауза е по-добър живот за всички граждани на страната ни, гарантирани права, справедливост, възможности за развитие и самоинициатива.

Републиканци за България не е лидерска партия! При нас решенията се вземат от експертни съвети, а не еднолично от председателя на партията. Всеки експертен съвет заседава, формулира идеята, тя се подлага на гласуване, експертите пишат политиката, която трябва да се прилага в тази област. Правят се срещи с хора, които са значими като производители и/или специалисти в тази област и оттам нататък излиза решение за конкретна политика. Така се дава шанс и младите да участват в създаването на политиките. Досега всички предложения, които са давани в експертните съвети, са реализирани. Това, с което привличаме младите, които членуват в партията е, че отправените идеи и предложения се обсъждат и обединяват в едно и получават гласност или се реализират като политики. По тази причина имаме и много млади членове. В много от клубовете в районните структури фигурират членове, които са на възраст от 21 до 31-32 години, което е абсолютен плюс.

- С какво ще допринесете за реализиране на политиките в партията и за така желаната промяна в България?

- Уменията, които съм придобил през годините като мениджър, са ме изградили и като човек. Със своите знания и експертност мога да допринеса за обществото и държавата! Искам България да се превърне в желан дом за всички българи по света и за нашите деца!

В политиката трябва да влязат хора като мен, които със знанията си успяват да направляват процесите така, че да са обърнати към хората, а не да са в услуга на властта.

Разработили сме секторни политики, които са създадени да помагат на хората. Една от тези политики е за сектор "Земеделие, храни, гори и аквакултури". В тази секторна политика основните приоритети са: повишаване на благосъстоянието на земеделските производители; за повече БГ-храни в публичния сектор; за иновативно земеделие и подготвени земеделци; стимулиране на късата верига на доставки; децентрализация и дигитализация на административните услуги; въвеждане на нови зелени практики за опазването на околната среда и водите; нов подход за превенция, защита и управление на рисковете в земеделието.

Основните неща, за които аз бих могъл да помогна със своите компетенции, са в икономически план - например, премахване на административната тежест. Една от основните ни цели, която смятаме, че ще помогне на всички хора е електронното управление. Необходимо е информацията да се използва ефективно. За целта предвиждаме да изградим връзка между данните на централната и местната власт. Множеството информационни системи на държавните и общински структури трябва да бъдат свързани по между си. Така ще отпадне необходимостта гражданите да предоставят една и съща информация на различни институции. Това ще спести значително количество време и ресурси.

- При разговорите си с хората от избирателния район, какви проблеми споделят те, от какво се нуждаят и какво смятате, че трябва да се направи конкретно за тях?

- За хората от региона първото, което трябва да се промени, е да се направи така, че те да се чувстват спокойни - да знаят, че когато имат някакъв проблем, могат да се обърнат към конкретния представител на района и ще срещнат не чиновническо високомерие, а решения на всички поставени въпроси. Страхът погубва разума! Ние сме тук не да манипулираме, а да мотивираме.

Познавам абсолютно всички общини от област Силистра. Имал съм допирни точки с тях. Чувствам се сякаш съм роден тук. Хората са гостоприемни, добри, още не са изгубили човешкото в себе си.

Имам страшно много приятели и страхотни спомени. Тук се чувствам спокоен!

- Защо избирателите трябва да предпочетат да гласуват с бюлетина №21?

- Много хора в малките населени места нямат достъп до информация, която да им помогне да се предпазят или да напреднат в развитието на някакъв проект. Земеделските производители не получават необходимата информация, която я има в София и в големите градове. Аз, като активен участник в европейски проекти, ще поема категоричен ангажимент не да гледам дали те спазват сроковете, за да се включат в някаква програма, а ще ги информирам и заедно с тях ще правя така, че да им бъде лесно. Тези хора имат нужда от експертни мнения, от проектанти, които да им напишат проекта, от юридическа консултация, производителите имат нужда от напътствия за застраховане на земеделските им земи и най-вече да говорят спокойно с някого. В разговорите ми с хората от района, основният проблем, който аз формулирам като нужда тук, е да се реши липсата на информация във връзка с решаването на такива казуси. Срещах се със земеделски производители, които не знаят как да кандидатстват и презентират стопанствата си по правилния начин. Не знаят за възможностите за развитие, за субсидиите и т.н. Това е реалността. Например, много мои приятели - земеделски производители, ми казват: "Помогни ми да кандидатствам с проект, за да осъществя някаква конкретна дейност...". Влизайки в парламента, моята задача ще бъде не да облека костюм и да забравя тези неща, а да бъда всяка седмица тук с тях - те да формулират исканията си, а след това да се пристъпи към конкретни действия в много кратки срокове.

- Вярвате ли на предизборните социологически проучвания?

- Не, навсякъде има информационно затъмнение относно резултатите на Републиканци за България. Категорично смятаме, че представяните данни не са верни. Нямам съмнение дали ще преминем 4-процентната бариера, като целта ни е да съберем толкова гласове, че да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари