За Нас


Защо да четете Портал Силистра?

Ако живеете в област Силистра или в момента се намирате в този район на България, може би искате да се информирате какво се случва около Вас. Така, да четете актуални и важни новини е от ключово значение. Тези актуални новини ще намерите в Портал Силистра - най-големият и изчерпателен сайт за Област Силистра.

При нас всеки ден ще откривате полезна и важна информация за случващото се в Област Силистра и общините: Силистра, Дулово, Тутракан, Главиница, Ситово, Кайнарджа и Алфатар.

Най-големият портал за новини в Силистра се роди преди цели 10 години. От тогава в сайта поместваме информация със 100% регионален характер, който има за цел да отрази случващото се в Силистренска област на ежедневна база. Нашите читатели са на възраст от 16 до 60+ години, което показва, че информацията, която публикуваме, е полезна както за младите, така и за по-възрастните граждани. От март 2020 направихме четенето на новини още по-лесно, благодарение на изцяло обновената визия на сайта.

През годините създадохме и развихме най-голямата новинарска Фейсбук страница за района, която към януари 2020г има над 22 000 последователи.

Последвайте ни във Фейсбук, за да не изпускате нито една новина!

Кои сме ние?

"Портал Силистра" е онлайн информационен всекидневник, част от дружеството "ДРЪСТЪР МЕДИЯ ГРУП" ЕООД с управител инж. Георги Марков. На 28 години, той е магистър по телекомуникации, дипломирал се през 2016 година в Технически Университет - град Варна.

През 2010г се ражда идеята за създаването на “портала”, който е разработен от ученици и студенти. Нашата основна цел бе да създадем първия в Силистра професионално изграден, онлайн новинарски сайт.

Портал Силистра - Екип 2011 г.
Част от екипа на "Портал Силистра" - 29 юни 2011 г.

Координацията на целия проект се води от Георги Марков и Христо Христов, които още от 2007 г. съвместно организират ученически партита за тинейджърите на Силистра. През годините до зараждане на идеята за сайт двамата успяват да изградят, контакти със свои връсници, които на по-късен етап се включат в създаването на сайта.

В началото, създаването на новини е материя, нова за всички. Това налага търсенето на помощ от местни журналисти. Единствен се отзовава Йордан Георгиев, който към 2010 година е с 15 години опит като кореспондент на вестник 24 часа в Силистра.

Така сайта стартира, като една от основните цели тогава е да предоставя точна и актуална информация. През 2011 година, сайта е един от първите в България, който стартира онлайн излъчване "на живо" от различни обществени събития (това, което прави днес всеки от телефона си).

Портал Силистра - Екип 2015 г.
На снимката: Севян Терзи, Лъчезар Чокоев, Павел Гочев и Георги Марков - Фото екипа за Абитуриентски бал 2015 г.

През 2011 г. стартира и второстепенен сайт, който е своеобразен албум/каталог, в който се публикуват снимки на всички абитуриети, които завършват. Идеята е взаимствана от западни сайтове, където след абитуриентския бал, ученикът, неговите родители или роднини могат да разгледат на спокойствие направените снимки от екипът ни, както и да поръчат. Сайта спестява много време и чакане по опашки в типичните за това фотостудиа. Днес този албум продължава да съществува, като разполага с 10 годишен архив.

Освен създаването на новини, групата реализира различни свои проекти, като обновяване на пейки и беседки в крайдунавския парк, организиране на конкурси за снимки, културни и спортни събития, засаждане на дървета, почистване на замърсени местности и др. Финансира се изцяло с лични средства на членовете.

С времето повечето от създателите на "Портал Силистра" завършват средното си образование и напускат родната Силистра в търсене на по-добро бъдеще. Проекта остава ръководен от Георги и Христо, като през 2013 г., Христо също го напуска.

С оглед на ситуацията, Георги взема решението да надгради създаденото и създава регионално вестникарско издание "СИЛИСТРА ПРЕС", за което може да научите повече тук.

От 2013 г. до днес сайта е под ръководството на Георги Марков, който е собственик на 100% от дяловете на ДРЪСТЪР МЕДИЯ ГРУП.

Свържете се с нас на тел.: 0898 46 41 14 или e-mail: office@drustarmedia.bg