Труден избор на председател в Ситово, Моазес Мехмед стана председател на Общинския съвет

Труден избор на председател в Ситово, Моазес Мехмед стана председател на Общинския съвет

Регион: Ситово Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 2284
Труден избор на председател в Ситово, Моазес Мехмед стана председател на Общинския съвет

Моазес Мехмед (б.а.-зам.-кмет на общината в продължение на 10 години) от Местна коалиция "Заедно за община Ситово" ("ЗОС") е новият председател на Общински съвет - Ситово. Тя бе избрана на първото заседание на местния законодателен орган, открито от областния управител д-р Владимир Янков и водено от най-възрастния общински съветник Розин Георгиев. За нея гласуваха 7 от 13 общински съветници срещу 6 за съперника й Станчо Арсов от Местна коалиция "Заедно за промяната" ("ЗП"). Председателката на ОИК Ирена Русчева представи резултатите от изборите за кмет на община, кметове на населени места и за общински съветници от ДПС -5, БСП и МК "ЗОС" - по 3, 2 от МК "ЗП", на базата на които бе положена клетва от общо 20 представители на местната власт, сред които бе кметът на общината Николай Неделчев от БСП, за когото това е трети пореден мандат, а е бил и един мандат зам.-кмет, и 6 кметове на населени места.

image

5 от тях са избрани на първи тур: Турхан Мехмед от ДПС в село Искра, Денис Рюстем от ДПС в село Босна, Еджевит Шабан от ДПС, Димитър Неделчев от БСП в село Гарван, Иван Петров от МК "ЗОС" в село Попина, а Иван Алексиев от МК "ЗОС" - на втори тур. В Босна и Любен имаше само по един кандидат. Кметски наместници управляват от името на кмета на общината в селата Слатина, Ирник, Ястребна и Нова попина, чието назначение тепърва предстои.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right