Силистра моли ЮНЕСКО за помощ при ремонта на музея в Сребърна

Силистра моли ЮНЕСКО за помощ при ремонта на музея в Сребърна

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 572
Силистра моли ЮНЕСКО за помощ при ремонта на музея в Сребърна

Кметът на Силистра Иво Андонов изпраща молба до Генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова за помощ при довършването на ремонта на природонаучния музей "Сребърна" към едноименния резерват, предаде Дарик радио.

През 2009-2010 г. са вложени 180 000 лв. във вътрешен ремонт на сградата и на експозицията. След това обаче покривът е протекъл, а витрините не са обновени.

Музеят се нуждае от 250 000 лв., за да бъде отворен за туристическия сезон. Природонаучният музей "Сребърна" към резервата е включен в световното наследство на фонда за култура и природни забележителности ЮНЕСКО.

Една трета от популацията в Европа на защитения вид къдроглави пеликани гнезди в езерото Сребърна. В резервата могат да се видят още над 220 вида водолюбиви птици.

Музеят е посетен от над един милион туристи от целия свят за 27 години.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари