Стартира щанд за "силистренска литература", дадено е началото на "Великденски дни на книгата"

Стартира щанд за "силистренска литература", дадено е началото на "Великденски дни на книгата"

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1038
Стартира щанд за "силистренска литература", дадено е началото на "Великденски дни на книгата"

Силистренската книжарница "Везни 55" стартира с около 20 издания своя "Щанд за автори от Силистра" (и региона). "Три месеца е времето, през което предоставените книги ще бъдат на разположение на читателите, за да стане ясно какъв е интересът към тях", обяви собственикът на книжарницата Пламен Маринов. Той бе сред участниците наскоро в консултативна среща на печатари, издатели и книгоразпространители, уредена от Регионална библиотека "Партений Павлович", за да се набележат общи действия в името на повече духовност и книжовност. На стилажа има книги от журналистите Енчо Енчев, Любен Антонов, Никола Нанев и Йордан Георгиев; от историците Цонко Енев, Донка Съботинова и Георги Атанасов, от поетесата за деца Лилия Велчева, и др. автори от различни поколения.

"Близо 200 от Крайдунавска Добруджа са авторите през последните 10 години, чиито общо 360 книги са на разположение на читателите на библиотеката, но те далеч не са всичките", обяви директорката на библиотеката Лидия Димитрова. Библиотекарите изработили био-библиографска справка на 14 автори, на които вече книгите са в продажба в книжарницата на "везните", но предстои нова справка за авторите на книгите, които допълнително ще се предоставят. Така ще се актуализира информацията за тях, вкл. и на електронния сайт www.libsilistra.com.

В разпространение е и официален афиш на мероприятията от серията "Великденски дни на книгата" (март - май 2011 г.). Те включват "Великденска дарителница" със 100 книги за деца, на които ще се търсят дарители сред гражданите и фирмите; "Маратон на четенето" (м. април) и второ издание на смесената литуратурно-песенна проява "Старобългарски четения и песнопения" (11 май), посветени на Националната библиотечна седмица и на годишнита от смъртта на св. Константин - Кирил Философ. В България "денят на Кирил и Методий" е национален празник на 24 май, а на 11 май православната църква почита паметта на братята, обявени за светци.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right