Русенският Екомузей с изложба в Тутракан

Русенският Екомузей с изложба в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 256
Русенският Екомузей с изложба в Тутракан

"Природа в риск" се нарича интерактивната образователна изложба, с която в Тутракан гостува Русенският Екомузей. Тя е подредена в Картинна галерия "Жельо Тачев" в крайдунавския град.

Изложбата е в подкрепа на Световната конвенция за международна търговия с редки и застрашени видове растения и животни. Изградена е от 41 модула, оформящи презентационна стена с експонати, интерактивни дисплеи и табла.

Показани са артефакти от фондовете на отделите "Природа", "Етнография", "Нова история" и "Най-нова история".

В тях са включени и три палта от кожа на защитени видове - видра и бенгалска котка и три чифта обувки от крокодилска кожа, предоставени на музея от Министерството на околната среда и водите през 2019 г. по реда на Закона за биологичното разнообразие, регламентите на Европейския съюз и Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора.

Изложбата "Природа в риск" поставя фокус върху нерегламентирани форми на притежание на растителни и животински видове, както и върху формиране у посетителите на щадящо отношение към природата.

Експозицията насочва вниманието към предпоставките за намаляване популацията на някои представители на флората и фауната в световен мащаб.

Мобилната изложба "Природа в риск" се реализира от Регионален исторически музей - Русе с подкрепата на Министерството на културата и ще може да се разгледа в Тутракан до 30 ноември.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right