Отменениха такси за ученици, помощ на клошари, "увеличиха" държавната собственост

Отменениха такси за ученици, помощ на клошари, "увеличиха" държавната собственост

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 614
Отменениха такси за ученици, помощ на клошари, "увеличиха" държавната собственост

Д-р Владимир Янков, областен управител: Отменени такси за ученици, помощ на клошари, "увеличаваме" държавната собственост.

* Административният съд отмени като незаконосъобразни таксите 5 лева на учениците от Силистра за участие в спортни и художествени школи към извънучилищните звена, съобщи областният управител д-р Владимир Янков, който обжалвал по същата причина нарочното решение на Общински съвет - Силистра.

* В продължение на години собствеността на държавата в Силистренско стояла неописана и на практика не съществувала в реални размери по документи, съобщиха от областната управа след проверка на Сметна палата. Едва 30% от имотите били окомплектовани, на обща стойност 340 хил. лева.

* Депутатът от ГЕРБ и местен областен координатор за област Силистра Стефан Господинов плати лично таксите за издаване на карти за самоличност на 8 клошари от района, настанени във Временен център в областния град, съобщи сам народният избраник на пресконференция в областната управа.

* Между Силистра и Русе ще има най-сетне резервен далекопровод за ток, макар и "50 години по-късно", съобщиха от областната управа. Не е ясно обаче кога ще режем лентата за парка от фотоволтаици на нивите около бившето гражданско летище, защото "те са частна инвестиция".

* Най-рано до края на годината, но по вероятно до средата на 2012 г. ще е факт е газификацията на региона, обясни д-р Владимир Янков, областен управител на Силистра. Трасето в "пътната карта" е от 80-85 км от Добрич до Силистра. Близо 50 млн. лева е стойността на цялата инвестиция.

* Три структуро-определящи за икономиката на област Силистра обекта влизат в намеренията на управляващите за обозримото бъдеще, обяви д-р Владимир Янков в годишния си отчет пред журналисти. Това са "старите инфраструктури" на река Дунав, отлежаващи близо 50 годишни - Помпена станция край Малък Преславец и Хидро-енергиен комплекс край Силистра, както и новата идея за мост при Силистра - Кълъраш.

* В ход е подготовката за мост (Дунав мост 3) при Силистра - Кълъраш. До края на тази седмица влиза в действие малката обществена поръчка за изработка на тръжните документи за бъдещия търг за предпроектонот му проучване. Мостът е важна инфраструктура по паневропейския коридор №9 за връзка от Норвегия до Арабския полуостров.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари