Ето как отбелязаха първия учебен ден в различни училища от област Силистра

Ето как отбелязаха първия учебен ден в различни училища от област Силистра

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1080
Ето как отбелязаха първия учебен ден в различни училища от област Силистра

В 44 основни, общообразователни и професионални училища започна учебната 2020-2021 година.

В две от тях в тържествата участваха заместник-областните управители на област Силистра. Г-н Илиян Великов бе гост в ПГМТ "Владимир Комаров" с директор Татяна Кинджакова, където той поздрави участниците в церемонията - представители на най-новото попълнение в гимназията - осмокласниците, които са 30 в две паралелки.

Общо 167 са учениците в училището, носещо името на славен космонавт. Г-н Стоян Бонев бе гост на събитието в най-голямото професионално училище в областта - ПГСУАУ "Атанас Буров" с директор Денка Михайлова, с 364 ученици.

По информация от РУО на МОН, разпространена преди няколко дни, прогнозният общ брой ученици в дневна форма на обучение от І до ХІІ клас във всички училища в областта е около 9 600.

image

Учениците, постъпващи в І клас, са около 830 към 2. 09. 2020 г. В VІІІ клас постъпват 793 ученици в дневна форма на обучение. Не са закривани паралелки от определените 34 с държавния план прием.

През тази учебна година ще завършат ХІІ клас 679 ученици в дневна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и 68 обучаеми в задочна форма на обучение.

Областният управител Ивелин Статев поздрави всички ученици и учители в област Силистра със свой специален поздравителен адрес в качеството си на представител на държавната власт за областта.

Утре, 16 септември, предстои откриване и на академичната учебна година във Филиал Силистра на Русенски университет "Ангел Кънчев". Тази година е направен почти пълен прием в двете направления - педагогическо инженерно.

Откриването е предвидено на открито с участието на гости, включително от Русе. На 1 октомври по случай 80 години от Крайовския договор Филиал Силистра е домакин на академична кръгла маса.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right