В над 20 населени места са случаите с коронавирус в Силистренско

В над 20 населени места са случаите с коронавирус в Силистренско

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 6487
В над 20 населени места са случаите с коронавирус в Силистренско

Към 27.08.2020г. в област Силистра са регистрирани 132 случая на лица с COVID-19, в т.ч.:

image

Хоспитализирани са 21 пациенти: в МБАЛ Силистра (15), в други МБАЛ - в гр. Русе и в гр. Варна (4). Починали за периода март-август 2020 г. - 8.

Данните показват, че разпространението на COVID-19 в област Силистра е дифузно, регистрирани са случаи в различни населени места в 6 от общините на областта. Динамиката на разпространението е във възходяща посока.

Предвид интензивното движение на хората, както в страната, така и в чужбина и от чужбина, отправям призив за строго спазване на мерките разписани в заповеди на Министъра на здравеопазването, относно употребата на лицеви предпазни маски, които да обхващат устата и носа в затворени пространства и при близко общуване на открито, за дезинфекция на ръце и повърхности, за социална дистанция от 1,5 метра най-малко.

От изключителна важност е високо отговорното поведение на организатори и участници в всякакви организирани мероприятия, в т.ч. и от частен характер.

Д-р Т.Начева

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари