Нова измама: Клиенти на EVN получиха фалшиви имейли за плащане на суми

Нова измама: Клиенти на EVN получиха фалшиви имейли за плащане на суми

Регион: България Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 340
Нова измама: Клиенти на EVN получиха фалшиви имейли за плащане на суми

Фалшиви имейли от името на енергодружеството EVN се разпространяват в Югоизточна България. За измамата сигнализирали клиенти на компанията, които получили на електронните си пощи писма с искане за плащане на суми, разказва NOVA.

Близо 1,5 млн. са абонатите на енергодружеството в Югоизточна България. От тях около десетина са засегнатите.

"През изминалата седмица получихме сигнали от някои наши клиенти за получен мейл за превод на сума за електроенергия. Става дума за фалшив мейл, изпратен от името на компанията.

Категорично искам да информирам, че такива мейли не сме изпращали", обясни главният експерт в отдел "Комуникации" към EVN България Крум Косев.

Той съветва клиентите да изтриват подобни съобщения и да не отварят линка в него. От дружеството изпращат мейл, ако клиент е заявил подобно желание.

"При по-внимателен прочит на фалшивите мейли, всеки клиент може да разбере, че става въпрос за спам. Най-лесно това става чрез проверка на подателя на мейла.

Освен това, в съдържанието на мейла няма задължителните реквизити, които посочваме на потребителя, както и официалните контакти на дружеството", обясни още Косев.

Оказва се, че това е прецедент за енергийната компания. Досега те не са регистрирали подобен вид измами.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right