Стилян Спасов от „Лудогорец U18” - новата футболна гордост на Тутракан

Стилян Спасов от „Лудогорец U18” - новата футболна гордост на Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 1128
Стилян Спасов от „Лудогорец U18” - новата футболна гордост на Тутракан

"Лудогорец U18" е носител на Купата на Българския футболен съюз за сезон 2019-2020 при юношите старша възраст. Във финалния мач, който се игра на 20 юли пред празни трибуни на стадион "Ивайло" в старопрестолния Велико Търново, разградчани победиха "Септември" с 3:1.

По този начин играчите на "Лудогорец" не само вдигнаха Купата, но и завоюваха правото да участват в Младежката шампионска лига U19 за втора поредна година.

Ляво крило в отбора на "Лудогорец" е Стилян Спасов от Тутракан. Момчето, което на 23 октомври ще навърши пълнолетие, е единственият футболист от Силистренска област, който ще играе в Шампионска лига.

До 7 клас Стилян е учил в СУ "Христо Ботев" в родния си град, а след това във Футболна академия "Лудогорец" в Разград.

"Най-добрият син! Трудолюбив, отговорен, има цел в живота, към която върви стъпка по стъпка. Пожелавам му да постигне максимума! - това са думите на щастливата майка Галина Спасова.

image

Всъщност, спортът е бил винаги на първа линия в семейство Спасови. Любителите на футбола помнят и успехите на бащата - Ивелин Спасов.

През годините той е бил част от отборите на "Дунав" (Русе), "Левски" (София), Шумен, "Левски" (Кюстендил) и "Пирин" (Благоевград). Играл е 5 години в Германия и една година в Гърция.

Бил е треньор на "Трансмариска" (Тутракан), а сега заедно със съпругата си са преподаватели по физическо възпитание и спорт в СУ "Христо Ботев".

"Радвам се много на успеха на Стилян. През 1995 г. , когато бях в "Дунав" (Русе), на финала за Купата на България играхме с "Етър" (Велико Търново). Класирахме се на второ място, затова пожелавам на Стилян да стане шампион!" - категоричен е бащата Ивелин Спасов.

20 юли е един щастлив ден за сем.Спасови. Освен голямата футболна победа на сина Стилян, денят е рожден и за дъщеря им Людмила, която е следва Ветеринарна медицина в Тракийския университет в Стара Загора.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right