Общински съвет-Тутракан проведе извънредно заседание днес

Общински съвет-Тутракан проведе извънредно заседание днес

Регион: Тутракан Категория: Общински съвет Публикувано: Прегледи: 722
Общински съвет-Тутракан проведе извънредно заседание днес

Актуализиране състава на Комисията по символика към Общински съвет-Тутракан е поводът за извънредното заседание на местния парламент на крайдунавския град, което се проведе днес.

Седемчленната комисия, чиято основна дейност е разглеждане на предложенията за награждаване с различните почетни звания, се оглавява от председателя на Общинския съвет Нехат Кантаров, а членове са общински съветници от различни политически групи.

Представител на Община Тутракан в нея е секретарят Даниела Гвоздейкова-Кирякова.

Липсата на представители на читалищата в заседателната зала бе причината кметът д-р Димитър Стефанов да оттегли от разглеждане докладната записка с отчета на дейността на тези културни институции.

Съветници приеха отчета за изпълнението на Общинската програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета за 2019 г.

В проведената дискусия стана ясно, че трябва да се затегне контролът и да има точна информация в кой дом колко кучета се отглеждат и плаща ли се за тях годишната такса съгласно закона, а също и кучетата да бъдат задължително чипирани/маркирани.

Кметът д-р Стефанов информира, че коли пълни с кучета от други общини, се пускат на територията на община Тутракан. Единственият начин да се намали популацията на кучетата е тяхната кастрация е изводът след дискусията.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right