Иванович разгря с "жълт картон" за "Доростол 2003", Тодорин заби два гола на "Добруджа"

Иванович разгря с "жълт картон" за "Доростол 2003", Тодорин заби два гола на "Добруджа"

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 1618
Иванович разгря с "жълт картон" за "Доростол 2003", Тодорин заби два гола на "Добруджа"

С два гола на силистренеца Тодорин Димитров (в 22 и 53 мин.) Общинският футболен клуб "Доростол" наби съседите си от ФК "Добруджа" (Добрич) в първия си за пролетния сезон мач в оредялата откъм отбори Източна "Б" професионална футболна група. Мачът, който остана без етикет, определящ го като истинско "добруджанско дерби", започна без титулярния ни вратар Александър Димов, предявил, по вътрешна информация, претенции за 2-3 премии и заплати, каквито не са плащани на целия отбор, за да се изяви като страж и колегата му по пост Иван Димитров. Тихомир Ченешков също бе сред резервите, а късното му влизане в мача не му позволи изява, достойна за коментар. За сметка на това младокът Ерхан Мехмед помириса титулярното място в отбора, за да се запише като един от тримата местни футболисти в тима, играли в победния двубой (третият е Боян Николов, а другият е голмайсторът). Новата "звезда" в клуба Велимир Иванов също бе в записан сред "резервите", но бе вкаран през второто полувреме, за да развее буйна руса грива и да покаже плеймейкърски заряд. Поне веднъж той успя да заяви претенции за доверие в бъдеще време, но засега се записа с "жълт картон" за непозволено влизане...отзад. За разлика от него Георги Бижев отново обра овациите на публиката с непримиримостта си, както и за това, че изработи втория гол на отбора. В общи линии надежден бе и прощъпулникът на двамата слависти Емил Мартинов и Галин Богданов, преотстъпени ни от "белия балет", както и на варненеца Венцислав Маринов, който също е новак в отбора. В игра не видяхме контузения Мирослав Начев, един от малкото типични възпитаници на местната футболна школа, доказали се в първенството.

Сред останалите факти правят впечатление няколко момента: в отбора вече не е досегашният капитан Диян Дончев, прибрал се в родната Варна. Брат му Стефан Дончев вече е с лентата на ръкава, за да бъде диригент в тима, нареждан от ст. треньора Георги Иванов - Геша. Вероятно след необходимите консултации с президента на клуба Милен Пенчев, според когото тепърва ще се вади по някой лев от 150-те хил., гласувани от Общинския съвет, за да бъдат компенсирани неплатените заплати и премии. Сигурно е, че думата по всички важни въпроси и занапред ще има и бизнесменът Живко Великов, както и спонсорският му тандем от ръководния екип на "Стройпроект" АД. Благодарение на тях ОФК "Доростол 2003" стигна дотук, вместо да последва примера на футболните клубове "Дунав" (Русе) и "Черноморец" (Балчик), където явно местната управленска и футболна общност е изчерпила кредитите си на доверие към тях, щом напуснаха "играта" след изиграни 2/3 от първенството.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right