[ВИДЕО] СЪДЕБЕН СПОР ПО СИЛИСТРЕНСКИ: Две жени се сбиха заради доктор

[ВИДЕО] СЪДЕБЕН СПОР ПО СИЛИСТРЕНСКИ: Две жени се сбиха заради доктор

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 11155

В обедните часове във вторник с Портал Силистра се свърза мъж, който в свободен разговор разказа за скандален случай от понеделник, свързан с болна жена, пребита от лекар.

Мъжът, който ще наречем Ивайло, сподели, че иска да даде гласност на случая, предвид хвърлените последния месец оставки на лекари в силистренската спешна помощ и да покаже другата страна на монетата. Ивайло и потърпевшата жена, която вече има издадено медицинско, трябваше в сряда да посетят полицията, за да подадат жалба. Екипът ни се разбра с него, след като приключат ангажимента в полицията, да се срещнем, за да разкажат от първо лице, но това така и не се случи.

Вляво едната жена, на която не знаем името, а вдясно е Веселина Янкова

Вляво едната жена, на която не знаем името, а вдясно е Веселина Янкова

С нас се свързаха още няколко граждани, които изпратиха снимки на жената, както и разказ. Ето какво ни изпрати като съобщение г-жа Мевтем във Фейсбук: Добър ден, искам да съобщя за случай, който се разви на 6.07. в поликлиниката в гр. Силистра. Жена на 50 години с направление от личния си лекар е препратена към невролог в поликлиниката, след което госпожата е посетила невролога и при влизането в кабинета докторът попитал за платен прием ли е или е с направление. Госпожата отговорила, че е с направление. Докторът казал - напусни кабинета, станал и я бутнал навън. Госпожата се шокирала и му казала, че няма право за това избутване и изгонване. Докторът излязал в коридора, огледал се дали има някой и издърпва на сила жената в кабинета и й налага удари (побой). Полицията не е взела никакви мерки, съдебен лекар не обърнал внимание, адвокати също. Нападателите са били двама - докторът и приятелката му (Веселина) в кабинета.

"Портал Силистра" реши да не взема отношение по казуса, без той да бъде изяснен от компетентните органи, а и трябваше да получим позицията на отсрещната страна в спора. Ден след потърсената справедливост във Фейсбук обаче, наши читатели ни изпратиха пост на Веселина Янкова, член на БСП и главен редактор на най-новия силистренски новинарски сайт "Дръстър нюз", в който основният преобладаващ цвят е червен, а авторските новини се свеждат само и единствено до дейността на БСП - Силистра и телевизионните изяви на Стоян Мирчев.

Изглежда, че Веселина е другият участник в спора за доктора. Тя също си е изкарала медицинско. Ето какво написа тя в личния си Фейсбук профил:

Благодарим за отношението. 😷👩‍🔬

Днешният ден за мен завърши с цицина на челото от бой с телефон, с кръв, хапана ръка, крясъци, че я убивам, докато правя опити да я задържа до идване на патрул.

Докато докторът вика полиция в коридора,

започна да крещи, че я убивам и я дърпах, за да я спра - отвори прозореца, за да скача.

Ясно се вижда КАК я държим "ЗАКЛЮЧЕНА", като просто препречвам вратата, която даже е отворена, защото влизат хора, тя крещи и на тях. Вижда се и че телефонът ѝ е в нея, никой не ѝ го е взел, спокойно си звъни, вижда се и как напада пред свидетели и ми избива телефона от ръката. (Моят чисто нов телефон е счупен от нея, а тя ме налагаше през мъжете с телефона си по главата ми, откъдето е и цицината).

Причината: По време на преглед дамата изяви желание сама да назначи изследванията си и лечението си (антидепресанти/успокоителни), които отказва да пие, въпреки че вече са били изписани от личен лекар, а тя отказва да изпълни зелената си рецепта. Докторът върна направлението ѝ и я помоли да потърси друг специалист, защото той ще определи какви лекарства и изследвания трябват за нея, и може той да се справи и да я убеди, че е за гореизброените медикаменти.

Не пропусна да излъже, че сме искали 100 лв от нея, а ние дори върнахме направлението, за да може да отиде при друг специалист, на когото да поръча лекарствата си, т. е. след прегледа изтрихме листа, за да може да има активно направление и да потърси "по-добър специалист", който да е на мнение, че няма нужда от антидепресанти.

А моята функция е да се грижа за работата на компютъра. ✌️

Допълвам, че телосложението ми е недостойно за съревнование с тази дама, защото съм почти наполовината на нейните килограми, както се вижда.

Като свидетел ще кажа, че тръгна да напада доктора и се включих, за да може той да извика полиция. В опит да предотвратя труп пред поликлиниката, съдрах роклята на дамата. Явно трябваше да стоя със скръстени ръце, докато не ми потроши изцяло главата. Лекар в кабинета няма от момента, в който започна да буйства и за това има свидетели - целият персонал, включиха се всички мъже от поддръжката да укротят НЕЯ.

Тя е в психиатрия (или там поне трябваше да я карат полицаите), а аз чакам ред за медицинско. Благодарим ви! <3

Призванието е такова.

Изводите всеки сам може да си направи, а дали компетентните органи са усведомени за случая все още няма постъпила информация при нас. Прикачваме и няколко снимки, на Веселина и жената, която твърди, че е пребита.

image
image
image
image
image

image

">

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right