Александър Сабанов: Честит празник, скъпи учители!

Александър Сабанов: Честит празник, скъпи учители!

Регион: Силистра Категория: Поздрави,Политика Публикувано: Прегледи: 2508
Александър Сабанов: Честит празник, скъпи учители!

Коалиция "Гражданско единство" и кандидатът за кмет на община Силистра Александър Сабанов честитят днешния празник на всички учители!

На 5 октомври се отбелязва Международния ден на учителя. През 1966 година на този ден е приет документ, който се отнася до статута на учителя, след това през 1994 година Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) го обявява за Международен ден на учителя. Професионалният празник на учителя се отбелязва в над 100 държави от цял свят.

Празникът е утвърден от ЮНЕСКО по предложение на Интернационала на образованието, като идеята за дата на празника на международното учителско движение е на българската делегация.

Днешният ден ни дава възможност да направим равносметка за това как в условията на криза - духовна и материална, българският учител успява да съществува и да работи, защото образованието е процес, който продължава цял един живот.

Днес професията на учителя не носи това очарование и престиж, както в миналото ни. Затова нека си дадем сметка, че развитието на обществото ни зависи от труда на преподавателите.

Добрият учител дава не само своите знания на учениците си, но и ги учи на внимание, отзивчивост и приемственост.

На съвременните будители, най-устойчивите, най-борбените, най-вдъхновените пазители на българския дух и свобода - с любов и признание!

Честит празник, скъпи учители!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right