В МБАЛ Силистра остана един пациент с коронаровирус, 784 са под домашна карантина

В МБАЛ Силистра остана един пациент с коронаровирус, 784 са под домашна карантина

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 244
В МБАЛ Силистра остана един пациент с коронаровирус, 784 са под домашна карантина

снимката е илюстративна!

Към 20.05.2020 г. на 14-дневна домашна карантина са 784 лица. Осъществява се наблюдение на карантинираните лица без личен лекар. Към 20.05.2020г. на лечение в "Инфекциозно отделение" на МБАЛ Силистра АД е един пациент с COVID-19 (мъж на 86 год. възраст).

На 19.05.2020г. е извършено пробонабиране от персонала на специализирани заведения за предоставяне на социални услуги (Дом за пълнолетни лица с психични разстройства в с. Правда и Защитено жилище за лица с психични разстройства и център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства №1 и №2 в гр. Дулово).

Взетите 30 проби са изпратени във вирусологичната лаборатория на УМБАЛ ,,Св. Марина" в гр. Варна, откъде се очакват резултати от PCR теста.

На 19.05.2020г. са извършени проверки на 6 обекта с обществено предназначение по спазване на противоепидемичните мерки и заповедите на министъра на здравеопазването (ресторант, бистро, кафе аперитиви, вкл. един с детски кът, бръснарски салон, супермаркет).

Няма констатирани пропуски, спазват се изискванията за дистанция между масите, осигурени са дезинфектанти, използват се лични предпазни средства от персонала.

Проверени са 4 амбулатории на общопрактикуващи лекари във връзка с организацията и спазването на противоепидемични мерки при осъществяване на профилактична дейност в амбулаториите и осъществяване на контрол на лицата от техните пациентски листи, поставени под карантина.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right