МБАЛ Силистра изписа трети пациент, оздравял от коронаровирус

МБАЛ Силистра изписа трети пациент, оздравял от коронаровирус

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 1164
МБАЛ Силистра изписа трети пациент, оздравял от коронаровирус

От МБАЛ Силистра е изписан трети оздравял пациент от Covid-19, съобщи д-р Даниела Костадинова - изп. директор на лечебното заведение, научаваме от публикация в неговия сайт. Пациентът е изписан с две отрицателни проби, в добро общо състояние и ще остане под домашна карантина в следващите 28 дни.

Той постъпва на 24.04.2020г. в тежко състояние, но след проведеното лечение и с помощта на медиците на болничното заведение, пациентът преборва коварната болест.

Д-р Костадинова: "Благодаря на екипите от лекари, мед.сестри и санитари от "Инфекциозно отделение" и "ОАИЛ- Covid-19", които денонощно и всеотдайно се грижат за пациентите, съобразно всички съвременни протоколи за лечение.

В болницата за лечение остава един възрастен пациент, който е в процес на подобрение. Това, че в нашата област досега не се разви тежка епидемична обстановка и случаите са ограничени, е резултат на съвместните усилия на всички институции, които оказват денонощен контрол върху ситуацията:

РЗИ Силистра в лицето на директора д-р Теодора Начева и нейните екипи, МБАЛ Силистра - всички служители, МВР Силистра и целият Областен оперативен щаб".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right