Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД: Честит 60-годишен юбилей на нашия град Дулово!

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД: Честит 60-годишен юбилей на нашия град Дулово!

Регион: Дулово Категория: Поздрави Публикувано: Прегледи: 2108
Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД: Честит 60-годишен юбилей на нашия град Дулово!

© ДРЪСТЪР МЕДИЯ

Изображението е защитен обект съгласно ЗАПСП. Използването му без разрешение на автора е забранено!

УВАЖАЕМИ ДУЛОВЧАНИ,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Днес е 14 май - Празник на нашия град Дулово!

По този повод отправям моите искрени поздравления към всички жители на града! Започнахме високосната 2020-а година с поздравления и за 60-ата годишнина на града ни. Сигурен съм, че мнозина от Вас знаят историята на града ни, но нека да припомня няколко кратки исторически данни.

Първите писмени сведения за населеното ни място са от 1573 г. През 1942 г. получава името Дулово - на прабългарската династия Дуло. На 30 януари 1960 г. с Указ на МС Дулово е обявено за град. През 2003 г. с решение на ОбС датата 14 май е обявена за Празник на града.

Отново е месец май - месецът на красивата пролет и на събуждащата се природа. През този месец има най-много празници и чествания, но за нас-дуловчани - най-хубавият празник е Денят на град Дулово. Всяка година има поредица от събития, които са обединени от културни тържества "Дни на моя град".

Всяка пролет, всяка година ние се събираме на площада, в зали, читалища и училища, за да се срещнем с учители, културни дейци, малки и големи деца и ученици, с абитуриенти и аз с истинско вълнение, и респект заставах пред тях, скъпи съграждани, защото знам каква отговорност е да си стопанин на града и общината, и да откликваш на желанията и на малките, и на по-възрастните си съграждани.

Но през тази, юбилейна за Дулово година, не можем да осъществим предвидените празнични събития поради въведените противоепедимични мерки. Единствената ни цел е да опазим живота и здравето на хората, за да можем и занапред да провеждаме заедно концерти и тържества.

Уважаеми съграждани,

Убеден съм, че споделяте моето мнение как всички ние сме отговорни и трябва заедно да работим за града ни, да опазваме собственото и на близките ни хора здраве. Знаем какво още трябва да се направи и ще го направим, за да стане Дулово още по-привлекателно място за младите хора, за бизнеса, за нови инвестиции и развитие.

Скъпи приятели,

Дулово винаги е бил пример със своите усмихнати, гостолюбиви, трудолюбиви и добросърдечни хора. Днес отново градът ни празнува своето тържество на добротата, обичта и разбирателството на неговите жители, своя 60-годишен юбилей. Но по необичаен и по-различен начин.

Пожелавам Ви, скъпи съграждани, да запазите общочовешките си ценности и да ги предадете на децата на града, и на следващите поколения. И нека не забравяме, че най-важното за всеки град са неговите жители - техният дух, енергия и воля - за развитие и промяна!

От всички нас зависи да сме отговорни и съпричастни в тези нелеки времена, за да го има доброто бъдеще на прекрасния ни град Дулово!

Затова, от сърце пожелавам здраве, щастливи, спокойни и радостни мигове в семействата Ви, успехи във всяко начинание и удовлетворение от постигнатите резултати на всички вас!

Честит празник, скъпи дуловчани!

Честит 60-годишен юбилей на нашия град - Дулово!

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД

кмет на община Дулово

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right