Какво време ни очаква през април

Какво време ни очаква през април

Регион: България Категория: Анализи Публикувано: Прегледи: 2367
Какво време ни очаква през април

© pixabay

Въпреки, че ще посрещнахме април с валежи и студено време, среданата температура ще бъде около и над нормата, която е между 11 и 13 градуса в повечето райони, 9-11 градуса по Черноморието и между -5 и 2 градуса в планините.

Най-ниските стойности, които можем да очакваме, ще са около -3 градуса в сутрешните часове, но ще има и дни, в които живакът в термометъра ще се изкачи до 28 градуса.

Около и над нормата ще бъде и месечната сума на валежите. За равнините тя е 40-70 л. кв.м., а в планинските райони - между 60 и 100 л. кв.м.

Първите дни на април стартират с ниски температури и валежи от дъжд и сняг. По интензивни ще са преваляванията в западната половина на страната, където ще се образува и снежна покривка. След 5 април обаче времето ще започне да се затопля, а валежите ще намалеят.

Второто десетдневие ще започне с предимно слънчево време и температури над 15 градуса. Вероятност за валежи ще има след 12 април, като се очаква остане дъждовно до края на периода. Дневните температури ще бъдат около обичайните за средата на месеца.

Валежи ще има и в началото на третото десетдневие, а времето ще става все по-топло. В средата на периода можем да очакваме температурни стойности над 25 градуса. В края на десетдневието ще настъпят промени. Времето ще бъде динамично, като в някои райони на страната ще бъде топло и слънчево, а в други се очакват гръмотевични бури.

Официални неработни дни за месеца ще са 17, 18, 19 и 20 април по случай честването на Великден.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари