АКТУАЛНО: 512 души са под карантина в силистренско

АКТУАЛНО: 512 души са под карантина в силистренско

Регион: Силистра Категория: Здраве, Общество Публикувано: Прегледи: 16196
АКТУАЛНО: 512 души са под карантина в силистренско

В Силистренска област няма случаи на заразени с коронавирус, показва справка от Регионалната здравна инспекция/РЗИ/ в Силистра. До вчера под карантина са поставени 512 души, завърнали се от различни страни. Връчени са 169 предписания за домашна карантина на част от тях. Останалите предписания са връчени на граничните пунктове.

За 41 души срокът за карантина е изтекъл. Поставените под карантина ще бъдат наблюдавани по телефона от личните си лекари или специалисти от РЗИ. Досега няма съставени актове за неизпълнени предписания за карантина. Вчера са правени четири проверки от инспектори на РЗИ за нарушения на пропускателния режим в хранителни магазини, но нарушения не са установени.

По сигнали е обърнато внимание в бензиностанциите да не се предлага храна за консумация на място. Трябва и да се осигурят за санитарните им възли миещи и дезинфекциращи препарати, тъй като в някои от бензиностанциите тоалетните са затворени. Подаден е сигнал до Областния кризисен щаб за преустановени от превозвачите курсове. На практика силистренската автогара не работи и няма курсове до селата. Това може да създаде затруднения на жителите на селата да посетят личните си лекари или да си купят лекарства.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари