СОБСТВЕНИК НА ПАВИЛИОН В ПАРКА: Аз те познавам! Спри да снимаш, защото нали знаеш...?!

СОБСТВЕНИК НА ПАВИЛИОН В ПАРКА: Аз те познавам! Спри да снимаш, защото нали знаеш...?!

Регион: Силистра Категория: Бизнес,Общество Публикувано: Прегледи: 5611

Събота. 14 март 2020 година. Ден втори от въведеното Извънредното положение. Времето е мрачно, всички заведения са затворени, улиците празни, но пък дунавската градина е пълна с деца, тинейджъри, родители и пенсионери, решили да се разходят в почивния ден въпреки призива да на министър-председателя Бойко Борисов да останат по къщите си.

Впечатление прави, че от всички павилиони в парка само един е отворил широко врати и извършва търговска дейност (този до втория шадраван). Дори дядото с пуканките и царевицата беше хлопнал кепенците, а той е там и зиме и лете.

Представител на "Портал Силистра" стана неволен свидетел, на случващото се, което ще видите на видеото. Преди час то беше качено от Рени Димитрова, управител на питейните заведения в МОЛ-а. Ето какво написа тя към него:

"Явно има недобросъвестни граждани, които не се съобразяват, въпреки извънредната ситуация.

Като управител на заведение, доброволно затворихме заведенията в Централ Парк, а какво виждам на метри от нас?!

На всичкото отгоре, на това видео можете да видите как управителя застава пред камерата и не разрешава да се снима.

Когато е обявеното извънредно положение се изисква да има строга дисциплина, която тези младежи на видеото нямат. Не съзнават сериозността на проблема. За съжаление обаче и полицията не съдейства за да се подсигурят карантинните мерки, обявени от държавата. Защо???

ВАЖНО е да отбележим, че случката се разиграва по обяд. В инзвънреден брифинг днес в 15:00 часа, здравния министър Кирил Ананиев заяви, че заведенията за бързо хранене могат да работят при специален режим, като храната се подава от гише, без да се допускат външни лица в заведението, без да има разположени външни маси и столове за сядане. На всеки час плотът от който се подава храната трябва да бъде дезинфекциран. Обслужващият персонал задължително трябва да работи с предпазни ръкавици и маски, а клиентите да бъдат на не по-малко от 1,50 м. разстояние един от друг.

В извънреден брой на "Държваен вестник" днес бяха обнародвани и влизат в сила строгите наказания за нарушаване на карантина и мерките в извънредната ситуация.

Според промените в Наказателния кодекс който наруши правилата или мерките, издадена против разпространяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от хиляда до 10 хил. лева. Преди наказанието бе пробация или с глоба от 100 до 300 лева. Освен това се предвижда, ако нарушението е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието да бъде лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 хил. до 50 хил. лева.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right