ПАНИКА ТРЕСЕ СИЛИСТРЕНЦИ! Огромни опашки в най-големия хипермаркет в града

ПАНИКА ТРЕСЕ СИЛИСТРЕНЦИ! Огромни опашки в най-големия хипермаркет в града

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 1220
ПАНИКА ТРЕСЕ СИЛИСТРЕНЦИ! Огромни опашки в най-големия хипермаркет в града

Снимка от касите на въпросния хипермаркет

Читатели на "Портал Силистра" се свързаха с нас и изпратиха снимки от най-големия супермаркет на територията на град Силистра.

Заради паниката от коронавируса българите масово започнаха да се презапасяват с храна. В някои магазини рафтовете с продукти от първа необходимост липсват.

Ориз, брашно, боб, леща и царевица - това са най-търсените хранителни продукти в големите търговски вериги в пика на коронаистерията. Въпреки засиленото потребление обаче, няма спекула с цените. Не съществува и риск от дефицит.

image

В момента на касите на въпросния маркет са се образували нетипично големи опашки за петък вечеер. Хората се запасяват с най-необходимото, а количките са пълни догоре. Паркингът е препълнен. Хората коментират, че такова нещо не е било, и са виждали маркета толкова пълен само преди коледните и новогодишни празници.

Проверка в конкурентна хранителна верига, показа, че там всичко е спокойно към 20:00 часа и не се забелязва струпване на много хора.

"В момента има достатъчно стока и то за доста месеци напред. Цените на храните не се променят - само при два продукта има промяна - месото и брашното, но при месото това е в следствие на международни пазарни конюнктури", успокои председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов.

image

Търговци признават, че паниката покрай Ковид-19 наистина се усеща. И въпреки, че някои стоки свършват бързо, а количките пред касите са препълнени с продукти от първа необходимост, голяма част от хората отричат да се презапасяват.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари