Бизнеса сам си ремонтира улица в Силистра, общината нямала пари

Бизнеса сам си ремонтира улица в Силистра, общината нямала пари

Регион: Силистра Категория: Бизнес Публикувано: Прегледи: 3792

Разбита улица в промишлената зона в Силистра поврежда ежедневно автомобили, материали и продукция и предизвиква силното негодувание на ръководствата на фирмите. Става въпрос за улица "Харалампи Джамджиев". Проблемът се знае от години, но не се прави нищо за неговото разрешаване.

По улицата всеки ден преминават много тежкотоварни автомобили, които носят стока от и за фирмите. Дупките изпочупват не само колите, но и предизвикват множество катастрофи, защото шофьорите предприемат рисковани маневри.

Цветелин Марков, управител на фирма за вторични суровини, разказва, че разходите за оправяне на ходовата част на автомобилите и за джантите и разкъсаните гуми, са постоянно перо в бюджета на неговата компания.

Недоволни са и шофьорите, които идват от други градове, за да вземат продукцията. За една от фирмите, която произвежда керемиди, проблемът е особен остър, тъй като при транспортирането по улицата, те се чупят. От това страда имиджа на фирмата, защото купувачите смятат, че стоката им не е на достатъчно добро ниво.

Когато проблемите, които създава улицата, стават нетърпими, фирмите започват сами да запълват дупките. Те слагат в тях натрошени керемиди или изливат бетон.

От община Силистра признават, че неведнъж са били сигнализирани по въпроса, но казват, че ремонтът на улицата е непосилен за бюджета, предаде "бТВ". Единствената възможност била да се кандидатства за европейско финансиране и вече има подготвен проект по въпроса.

Пълното преасфалтиране на улицата ще струва 1 милион и 200 хиляди лева.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right