НЕВИЖДАНА ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ: Спипаха много почерпени шофьори на връх Трифон Зарезан в Силистренско

НЕВИЖДАНА ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ: Спипаха много почерпени шофьори на връх Трифон Зарезан в Силистренско

Регион: Силистра Категория: Анализи Публикувано: Прегледи: 814
НЕВИЖДАНА ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ: Спипаха много почерпени шофьори на връх Трифон Зарезан в Силистренско

Шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, установиха служители на ОДМВР-Силистра по време на масирана полицейска операция, която се проведе от 20:00 часа на 14 февруари до 04:00 часа на 15 февруари на територията на областта. В три от случаите отчетените промили са над 1.2 и са образувани бързи производства срещу водачите, които са задържани за срок до 24 часа. В останалите три отношение е взето по административен ред.

Наказание по административен ред, предвиждащо лишаване от правоуправление за срок от 2 години и глоба 2000 лв., е приложено и спрямо водач, отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол.

В хода на операцията са проверени 218 моторни превозни средства и техните водачи, както и 56 пътници. За констатирани нарушения са съставени 18 акта и са наложени 28 глоби по фиш. Отнети са 10 свидетелства за управление на МПС и регистрационните табели на 7 автомобила. Връчени са 26 електронни фиша. Установен е водач, управлявал автомобил с регистрационни табели, издадени за друго МПС, и други шестима шофирали с неплатени глоби.

Акцията, в която се включиха максимален брой полицейски служители на Областната дирекция и Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан, бе разпоредена със заповед на областния директор старши комисар Юлиян Караславов и имаше за цел подобряване на безопасността на движението в региона.

Полицейски автопатрули извършваха засилен контрол в районите на питейните заведения, обществените места и входно-изходните пътища на селищата в областта. Акцент на проверките бе шофирането от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол и наркотични вещества, техническата изправност на моторните превозни средства, използването на предпазни колани, наличието на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и др.

През месец януари 2020 г. в Силистренска област са регистрирани 17 пътнотранспортни произшествия, 7 от които тежки. Няма загинали, пострадалите са 7. За същия период на миналата година автопроизшествията са били 22, 9 от които тежки с 1 загинал и 8 ранени граждани.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky