Учителят с пистолета, днес е напуснал работа доброволно

Учителят с пистолета, днес е напуснал работа доброволно

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1886
Учителят с пистолета, днес е напуснал работа доброволно

Габриела Митковa

Днес Димитър Димитров, учителят по история и цивилизации в силистренското училище "Иван Вазов" е напуснал работа, съобщава 24 часа.

Сутринта е бил отстранен от занятия.

Припомняме, че вчера по време на учебен час от негова дреха изпада боен пистолет. Оръжието е законно притежавано, но е нарушена законова разпоредба, която забранява откритото носене на оръжие в лечебни и здравни заведения, училища и детски градини.

Съгласил се е да подпише споразумение за напускане по взаимно съгласие, съобщи Габриела Миткова, началник на РУО - Силистра.

С децата от V в клас сутринта е работил психолог. Искахме да избегнем дисциплинарното наказание и уволнение, защото ще се проточи във времето. Съществува риск той да представи документи в своя защита, а съдът след това да го възстанови на работа, допълни Миткова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right