Най-скъпите банички в североизточна България са в Силистра

Най-скъпите банички в североизточна България са в Силистра

Регион: Силистра Категория: Анализи Публикувано: Прегледи: 9049
Най-скъпите банички в североизточна България са в Силистра

От днес закуските, които се продават в Русе, Добрич, Шумен и Разград имат нови, по-високи цени.

Повишението е с около 10-20 стотинки, като една баничка, която досега е струвала средно по 1,00 лв., вече се купува за 1,20-1,30 лв.

Увеличението засяга почти целия асортимент, като много малко са тези закуски, които запазват цената си. Хората от бранша обясняват, че поскъпването се дължи на променените цени на олиото и брашното, както и на по-високите социални осигуровки, които трябва да се плащат с увеличението на минималната работна заплата.

Цената на баничките е подобна и в останалите области, с които граничи област Силистра.

Справка за цената на въпросната и така любима на всички "мазна баничка" в Силистра, стъписа нашите репортери. След посещение на няколко баничарници, установихме, че най-скъпите банички се продават не къде да е, а в Силистра и то на цена 1,70 лв. за брой.

Класацията водят "баничките на пазара" с 1,70 лв., а втори в класацията са "закуските до полицията" с единична цена 1,50 лв.

Силистренци коментират, че макар и да не е рязко, увеличението не е изненадващо и тепърва ще се отразява на джоба ни. В някои от заведенията също са започнали да вдигат цените на предлаганите ястия.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right