В Дулово пакетират български семки от украински произход

В Дулово пакетират български семки от украински произход

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1153
В Дулово пакетират български семки от украински произход

* изпращат ги за консумация в арабските страни, САЩ и чак в Мексико

Земеделският министър Мирослав Найденов бе в Дулово в последния августовски ден, за да се увери лично, че базата на местната фирма "Джили сой" е най-голямата на Балканите в производството на семки. "Изнасяме над 90% от годишната продукция от 15 000 тона за САЩ, Мексико, страните от Близкия изток", обяви пред министъра собственикът на фирмата Джихангир Фаик. 40 пакетиращи машини с 13 пекарни обработвали българските семки, произведени по украински сорт и събирани от цялата страна.

image

"Ще проверим сигналите на г-н Фаик за нелоялна конкуренция със слънчогледови семки на румънския пазар", каза Найденов. "В процес сме на подготовка на "хранителни банки", които ще раздават храни на бедни от стоки с изтичащ срок на годност или повредени по време на транспортиране", заяви министърът на земеделието. Подобна инициатива имала голяма хранителна верига, реализирана незаконно с помощта на религиозна организация.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари