СКАНДАЛ В ДУЛОВО: Кметът и съветници напуснаха сесия след политическа декларация и обвинения от ДПС

СКАНДАЛ В ДУЛОВО: Кметът и съветници напуснаха сесия след политическа декларация и обвинения от ДПС

Регион: Дулово Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1864
СКАНДАЛ В ДУЛОВО: Кметът и съветници напуснаха сесия след политическа декларация и обвинения от ДПС

На снимката: д-р Юксел Ахмед, кмет на община Дулово. Снимка: Георги Марков. Изображението е защитен обект съгласно ЗАПСП. Използването му без разрешение на автора е забранено!

В Дулово се проведе първото за годината заседание на местния общински съвет. След гласуването на дневния ред се стигна до първата точка "Одобряване общата численост и структура на Общинската администрация в община Дулово", отхвърлена от мнозинството на ДПС в Съвета. Мотивите на мнозинството били, че не са представени длъжностните характеристики на служителите на администрацията. Така кметските наместници в общината остават без трудови възнаграждения, съобщава сайта "Кворум Силистра".

После се стигна до точката за приемане на Бюджет 2020 на община Дулово. Председателката на Съвета Невхис Мустафа, зачела политическа декларация, с която е заявила, че е възмутена от поведението на народния представител Алтимир Адамов, според която той си е позволил заплахи за уволнение на 53 души, ако не бъде приет бюджета и обеща декларацията да стане достояние на президент, министър-председателя, политическите партии, медиите (въпросната протестна декларация вече се появи в цял текст в друг силистренски новинарски сайт -"Паралел 44" б.р.).

В декларацията четем кратка ретроспекция на изминали политически събития и представяне на твърдата позиция на съветниците от ДПС, които се оплакват от "натиск по отношение на приемане на бюджета".

От "Кворум Силистра" посочват още, че в дебатите съветници от ДПС са заявили, че няма да подкрепят бюджета, а от ГЕРБ са попитали за мотивите. Също така попитали председателката дали се съмнява в кмета и екипа, а тя отвърнала, че има определени съмнения.

След нейния отговор кметът на общината д-р Юксел Ахмед, последван от служители на администрацията и от 14-те съветници на ГЕРБ са напуснали заседанието.

Така на този етап община Дулово остава без приет бюджет за 2020 година, което според едно старо правило означава, че ще се харчат пари в размер на 1/12 всеки месец от 90% спрямо бюджета за миналата година. Разбира се, че в подобна ситуация има и други ограничаващи и освобождаващи обстоятелства.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари