Две двойки близнаци на старта на 2020 година в МБАЛ Силистра

Две двойки близнаци на старта на 2020 година в МБАЛ Силистра

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 6039
Две двойки близнаци на старта на 2020 година в МБАЛ Силистра

Кметът на община Ситово Сезгин Алиибрям заедно с Мелин и Айлин Махмуд

В Силистренско 2020 година започна с раждането на четири бебета. Близнаците, които проплакаха първи за 2020 година на 3 януари в АГО на МБАЛ Силистра, бяха изписани в отлично здравословно състояние в присъствието на д-р Юлиян Найденов - кмет на община Силистра (заедно със заместничката си Мария Недялкова), както и на колегата му Сезгин Алиибрям - кмет на община Ситово, и заместничката му Еда Самиева.

По традиция на незабравимото събитие присъстваха много гости. Тази година от родилното отделение си тръгнаха две двойки щастливи родители с две двойки близнаци. В първите дни на новата година се родиха Марина и Деан в семейството на Соня и Велизар Маринови от с. Айдемир - община Силистра.

Айтач и Айкут са новите членове в семейството на Мелин и Айлин Махмуд от с. Искра - община Ситово. Първо ситовци и много роднини на щастливото семейство посрещнаха малките братя. Главната сестра на отделението Борислава Борисова показа на младите майки първия урок по обличане на бебетата и даде напътствия на родителите. Кметът на малката силистренска община също връчи подаръци на семействата.

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов заедно със Соня и Велизар Маринови

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов заедно със Соня и Велизар Маринови

По традиция първото новородено бебе се дарява от кмета на общината. Четирите бебета са в отлично здраве, според завеждащата неонатологичното отделение д-р Румяна Манева.

Радостта си от раждането на бебетата не скри и д-р Георги Костов - завеждащ родилно отделение в МБАЛ Силистра. В ГРАО Силистра са регистрирани през 2019 г. 538 бебета от общо 983 в цялата област.

Д-р Найденов поздрави родителите на новородените и ги дари с двоен ваучер за пазаруване от магазин за бебешки стоки. На близнаците от община Ситово силистренският кмет също поднесе подарък. Той сподели надеждите си за по-щедра и по-богата година.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right