Новият Общински съвет на Силистра проведе първото си заседание

Новият Общински съвет на Силистра проведе първото си заседание

Регион: Силистра Категория: Общински съвет Публикувано: Прегледи: 3113
Новият Общински съвет на Силистра проведе първото си заседание

Снимка: Незабравка Кирова - Христова

Днес се проведе първото заседание на новоизбрания общински съвет, свикано по закон от областния управител на Силистра. Избраните общински съветници и кметове положиха клетва и подписаха клетвен лист. Заседанието беше ръководено от най-възрастния общински съветник Иван Ковачев. Бяха прочетени декларации от част от политическите сили за техните приоритети и поздравления.

В съответствие с обявения ред съветът сформира временна комисия за избор на председател на общинския съвет. След проведения таен вот, председателят на комисията Константин Стоилов обяви за избран с 22 гласа д-р Мария Димитров за председател на новия общински съвет срещу 11 гласа за другия кандидат, предложен от Алтернатива на гражданите Димитър Трендафилов. Тя ще ръководи общинския съвет отново, след като беше предсидател на предишния. Въпреки, че вотът бе таен, може да се предположи откъде са дошли гласовете за кандидатите - за втория кандидат: общинските съветници на Демократична България, Алтернатива за гражданите, БСП събират 11 гласа, а гласовете на ГЕРБ, ДПС, Социалдемократите на Ганчо, АБВ и Движение 21 оформят гласовете за Мария Димитрова.

На заседанието присъстваха и граждани-представители на Граждански контрол - Силистра. Приоритетите на Граждански контрол, както и през предния мандат, са организирано присъствие на граждани на заседанията на съвета и комисиите и контролиране дейността на общинските съветници.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky