"Хакер" се опита да промени резултатите в полза на кандидат за кмет

"Хакер" се опита да промени резултатите в полза на кандидат за кмет

Регион: Силистра Категория: Технологии Публикувано: Прегледи: 1331
"Хакер" се опита да промени резултатите в полза на кандидат за кмет

Снимката е илюстративна

В началото на предизборната кампания (25 септември б.а.), попитахме нашите читатели кой е техният фаворит за КМЕТ на Община Силистра. В анкетата бяха включени всички регистрирали се в ОИК Силистра, а именно Димитър Трендафилов издигнат от МК "Алтернативата на гражданите", Златко Куртев от КП "Демократична България, Момчил Неков от МК БСП за България и Юлиян Найденов от ПП ГЕРБ (кандидатите са изброени по азбучен ред).

От вчера екипът ни забеляза, че сайта е обект на хакерска атака, като резултатите са подменени в полза на един от кандидат кметовете, който към онзи момент беше втори в класирането.

КАК СТАВА ГЛАСУВАНЕТО: Когато потребител на сайта гласува в анкетата, неговият IP адрес се записва от системата, като той повече не може да гласува в нея.

"Хакерите" използват неразрешен софтуер, така нареченото proxy (прокси), което служи за смяна на реалния IP адрес. Когато "хакера" гласува, системата записва неговия вот, след което той сменя IP адреса си и системата му дава ново право да гласува... и така този цикъл се повтаря многократно.

Въпросния кандидат кмет в рамките на 1 час е получил повече от 150 гласа от различни държави по целия свят - Занзибар, Китай, Бангладеш, Казахстан, Перу и т.н.

Екипът ни СТРОГО ОСЪЖДА този неспорстменски акт за повлияване на реалните резултати от анкетата! Към този момент имаме предположение кой е физическият извършител на деянието.

За да бъдем обективни - анулираме текущите резултати, като стартираме анкетата отново. Може да гласувате в дясната част на сайта и да изберете вашия фаворит. Гласуването е анонимно и е активно до 27 октомври.

ВАЖНО! В случай, че отново бъде засечена подобна злоупотреба, цялата налична информация ще бъде предоставена на МВР.

П.П. Променяйки реалния вот в анкетата няма да направите нищо друго освен да се самозалъгвате за обективните резултати, които ще станат ясни на 27 октомври 2019 г.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари