Стоян Мирчев: Кметът на Алфатар Янка Господинова - новият Ценко Чоков

Стоян Мирчев: Кметът на Алфатар Янка Господинова - новият Ценко Чоков

Регион: Алфатар Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 6202
Стоян Мирчев: Кметът на Алфатар Янка Господинова - новият Ценко Чоков

Снимка от втория етаж на Община Алфатар, който буквално прилича на хотелско лоби, липсва само фонтан

Уважаеми читатели,

Представяме Ви част от прес­конференцията, която даде народният представител от Коалиция "БСП за България" Стоян Мирчев в понеделник. Текстът е публикуван в личния му Facebook профил. Предоставяме Ви го без редакторска намеса.

Кметът на община Алфатар Янка Господинова контролира местните жители по ужасен начин и упражнява върху тях пълен тормоз. В общината всичко трябва да се съгласува с госпожата. Това днес ми разказаха много хора по време на приемната, която проведох в Алфатар. Оказва се, че в Алфатар всеки, който не е лоялен към #ГЕРБ, автоматично си навличал гнева на кмета Янка Господинова. Ще подкрепя думите си с факти. В общинската администрация, която е превърната в нещо като розов хотел с доста странен вкус - бели дивани с розови възглавнички, камъчета, вази с изкуствени цветя и какво ли още не, от 31 души служители досега са уволнени 18 души, които по някаква причина са нарочени от кметицата, че не са от ГЕРБ. Смятам за нарушенията на г-жа Господинова да сезирам съответните институции. Янка Господинова нарушава Закона за местното самоуправление и местната администрация, като отказва да предостави какъвто и да е отчет за дейността си, а за приемни дни няма нужда дори да споменавам - там няма такива.

Стоян Мирчев - Народен представител в 44-то Народно събрание от БСП

Стоян Мирчев - Народен представител в 44-то Народно събрание от БСП

Освен това не е пуснала обществена поръчка за обществения транспорт. Осигурява безплатен топъл обяд само на определени хора, избрани по твърде непрозрачен и неясен начин, вероятно защото те могат да бъдат използвани в избори, а други хора, които също отговарят на условията - не получават топъл обяд. И накрая - еднолично е предложила увеличение на заплатата си в размер на 2100 лв., която заплата е по-висока от кметовете на общините Тутракан и Главиница, както и на община Попово, Търговище, в която има много повече населени места, отколкото в Алфатар

Черешката на тортата е назначението на собствената й дъщеря като технически сътрудник в община Алфатар със заплата от 700 лева, за което също смятам да сезирам съответните държавни институции.

--

Екипът ни коректно поиска в личен разговор позицията на кмета на Община Алфатар, но тя отказа да предостави такава. Очаква се в понеделник от 11:00 часа в областния офис на ПП ГЕРБ в Силистра на ул. "Симеон Велики" № 16, да се проведе прес-конференция с участието на Тодор Тодоров - областен координатор на ПП ГЕРБ - Силистра, Алтимир Адамов - депутат в 44-то Народно събрание и кмета на община Алфатар - Янка Господинова.

Предварително не е ясно дали управляващата партия ще застане зад Господинова или ще се разграничи от действията й или дори ще свали доверие от нея. Възможно е на срещата с журналистите изобщо да не стане дума за допуснатите от градоначалничката управленски гафове.

Междувременно депутатът Стоян Мирчев съобщи, че вече е пуснал сигнал до Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси във връзка с констатираните от него случа и по сигнали на граждани, включително и в проведената от него приемна в град Алфатар, каквато е задължен да прави периодично като народен представител от 20-и МИР Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky