Как да си изкарваш хляба от YouTube?

Как да си изкарваш хляба от YouTube?

Категория: Технологии Публикувано: Прегледи: 1662
Как да си изкарваш хляба от YouTube?

Малкият Чарли е нещо като златна мина за семейството си. През 2007 г. той ухапа пръста на големия си брат. Видеото, качено в YouTube, става истински хит и има над 430 млн. гледания. Тогава известният сайт сключва договор със семейството и то получава 120 000 евро.

Хауърд Дейвис-Кар, техният баща, заснема 56-секундния клип и го публикува през май 2007 г. от тогава до сега той е гледан от над 430 млн. души, след успеха бащата регистрира марка: Charlie Bit Me и се свързва с Дамиан Колиър - експерт в областта на маркетинга, който да се грижи за нея. Първите реални приходи от нея са от апликация за iPhone с име "Charlie bit my finger".

Много компании решават да използват рекламата покрай клипчето и момчетата често са канени в най-известните ток-шоута отвъд Океана

Към ден днешен те могат да се появят в реклама на Coca-Cola, Samsung, T-Mobile и Sony PlayStation, съобщават от The Daily Mail.

Всичко това показва, че едно обикновено видео може да промени живота ви, при условие, че е оригинално или просто случайността го направи такова.

Много потребители печелят както от трафика, така и от сключване на договори за реклама, а според специалистите с тези възможности на YouTube, Google успя да отвори нова ера във виртуалния свят на мрежата.

Всеки интернет потребител може да си направи канал и ако той е успешен, да прибира известна сума от публикациите си.
Коментари
left
right