Личен коментар: "Доживяхме да сме сред първите по футбол в страната - имаме си двама клубни президенти - почетен и официален, хаирлия да е!"

Личен коментар: "Доживяхме да сме сред първите по футбол в страната - имаме си двама клубни президенти - почетен и официален, хаирлия да е!"

Регион: Силистра Категория: Личен коментар, Спорт Публикувано: Прегледи: 730
Личен коментар: "Доживяхме да сме сред първите по футбол в страната - имаме си двама клубни президенти - почетен и официален, хаирлия да е!"

Личен коментар по нелични въпроси

Журналистите от Силистра знаят, че колкото и да се стараят, каквито и еквилибристики да опитват, рядко могат да изненадат света с някоя новина от стила "по-така". Е, да, ама вече си имаме новостта, с която може и да се прочуем: нашият малък и беден, не дотам сплотен, но все пак спретнат футболен клуб, в който доскоро имаше трима...изпълнителни директори, вече си има...двама президенти. Единият е официален, т.е. за пред "правния мир" - Марин Атанасов, впрочем на няколко пъти вече директорствал в ръководството, вкл. и до преди няколко дни. Другият - Милен Пенчев, е от типа "почетен", каквото и да означава това, доскорошен "пръв сред равни", т.е. "председател" (може и президент да се каже) на Сдружение с нестопанска цел "ОФК "Доростол 2003", регистрирано (най-вероятно в т. нар. "обществена полза") по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. По света обикновено подобни "длъжности" се дават я на някой магнат или олигарх (все едно), защото е чичко-паричко; я на заслужил във времето футболен деец, на който му е минала активната възраст, но все още е нужен да дава съвети и да играе ролята на обединител, омиротворител, спасител и т.н. Няма да е нужна лупа, за да следим нещата оттук нататък. Макар че започва да става интересно. Има проблем, например, и кого питаме за разрешаването му: почетния ли президент, дето би трябвало да знае за какво става дума, но май няма правата да оправя "работата" или официалния, който води "играта", слага парафа върху документите и пари ще трябва да събира, защото негова е отговорността. И славата, евентуално. Ако изобщо й дойде времето в това първенство и в този мандат.

Кратка справка показа, че в Силистра и друг път сме се прочували с нестандартни футболни управленски попадения. Иван Нарлев си е отивал безславно от поста "президент" на ФК "Доростол", но се е връщал на него на бял кон, за да спасява отново положението, както може. Бил е даже по съвместителсдтво и треньор на представителния ни тим, защото се е оказвало, че единствен от тукашните футболни спецове притежава...лиценз от БФС. Случвало се е да имаме и президент (Никола Касабов), който е бил начело (ей тъй, между другото) и на селски футболен клуб ("Раковски" - Калипетрово). Били са години, когато "Доростол" бе на път да се нарече ФК "Доросторл/"Тойота" по прякор на бизнесмена Тодор Драгнев-Тойотата, който в един период бе футболен президент и спонсор едновременно на клуба, за който твърдим, че прави история от 1902 г. Президент за кратко - няколко месеца, бе и бизнесменът Пламен Сарафов. За няма и година в тази роля влезе и депутатът от близкото минало Добромир Гущеров. Преди повече от 20 години на върха на клубното ръководство често бяха партийци, пратени от тогавашната партия ръководителка, решили, че с речи (впрочем и с помощта на метода "черна каса") може да се извървява пътят от "А" окръжна аматьорска група до "А" професионална група. Не е за забравяне, че сме имали и играещ президент в лицето на голмайстора Недьо Недев, преди да запраши да рита първо на о. Калимантан, а после и в САЩ, където остана да живее и работи. Интересни имена и случаи сме имали и по отношение на треньорите в Силистра, не винаги аналогична на сегашната: един е треньорът, но лицензът е на друг, върви разбери кой командва тогава. Както се казва, това е различен "филм", който може и скоро да видим по "екраните", засега гастролира единствено по форумите в интернет.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky