Безспорно е, че нямаме футбол, театър и воля за борба с кучетата

Безспорно е, че нямаме футбол, театър и воля за борба с кучетата

Регион: България Категория: Личен коментар,Спорт Публикувано: Прегледи: 1697
Безспорно е, че нямаме футбол, театър и воля за борба с кучетата

[center]Личен коментар по нелични въпроси[/center]

По три теми нямаме спор от тази седмица: че ще имаме театър, както досега през последните 140 години и особено от 70 години насам, иначе речено - професионална трупа. Макар като шеф на Творческо-продуцентския център "Йордан Йовков" в Добрич Иван Мандев да сподели добри практики-гаранция за по-добри времена със силистренските си колеги, медиите и общинарите. Защото с настоящата театрална реформа "10 ноември в театъра ни дошъл" (реплика на топ-актьора Николай Урумов, тоже добруджанец от Българево, Калиакренско), преди да изиграе специално за нас моноспектакъла "Лалугера" на съфамилника си Александър Урумов.

И за футбол може да говорим вече в минало време, след като в събота срещу "Светкавица"-Търговище ни се случи това, което стана през последните 7 мача, а именно - ние не побеждаваме, най-често нас ни бият. За игрова немощ ли става дума, за треньорски дефицит ли, за финансова безпомощност или за управленски наивитет - това май и господ засега не може да обяви публично. Или не иска. Иначе треньорът Георги Иванов обявява пред избрани медии, че нещо там в последните минути на еди кой си мач, станало, и се обърнала колата. Че тя има ли гуми изобщо от месеци насам? Според президента Милен Пенчев, по думи изречени на пресконференцията вчера, били сме в пъти по-бедни от другите отбори в професионалните групи, ами тогава къде бяхме се запътили към "А" група, като си знаем дереджето? Уви, все сме си същите - слагаме каруцата пред коня, пардон, магарето, и си вярваме, че с трици най-после ще изловим маймуните. Май само публиката хванахме в капана като гладна за сиренце мишка. По-сигурно е да отидем на зоопарк в Румъния, в близкия Кълъраш, за да се порадваме на дългата шия на жирафа. Той поне не лъже с размери, пигментация, яка захапка и добър нрав. За разлика от нашите местни управленци, дето един кучкарник не могат да построят, а песовете се давят по улиците, за ужас на мало и голямо, тръгнало по центъра абитуриенти да изпраща. Пари в бюджета има, но приют засега липсва. И хайки за "болни и злобни" "най-добри приятели на човека" не се забелязват. Дано не останат само болните и недоволните в града ни, ако продължаваме в този режим.

И по още една тема не трябва да имаме илюзия: относно спомена за "бялата Хавана", т.е. за чистата и приветлива Силистра от преди 5-10-15-20 години. Няма я, макар че фирмите по чистотата на инат, и под неизвестен натиск, ще поокосят все пак поне 1/5 от 600-те декара зелени площи, благодарение на които Силистра бе "зелен отличник" в една медийна класация преди 2-3 години. За да не се срамим пред гостите си, най-често нашите чеда, тръгнали по света науки да сбират, но и там семейства да градят. Дано змийчетата да ги пощадят из храсталака, защото припек идва, може и да се полакомят да се изгаврят.

Цирк е всичко наоколо, но не оня, истинския, макар и малък, разпънал шапито някъде в подстъпите на Крепостта. За да ни докаже на живо, че всичко еквилибристика и дресировка: цифрите на парите в бюджета, управленските решения, злорадите усмивки на липсващата опозиция, самодоволните гримаси на тези, които са в меките кресла и чакар самодоволно края на мандата, с надеждата, че колата няма да се обърне и пак ще са си там. И т.н. нататък, и тъй нататък. 13 кандидати имат в БСП за кмет. 7 предложения изброиха за пред Изпълнителната комиися в София представителите на ГЕРБ, а с 4 се отчете пред медиите РЗС.

Има ли пилот в самолета, крачи ли зло куче край кервана, бие ли тъпан на мегдана, грачат ли гарвани грозно и зловещо...в Силистра. Или лястовици гнезда вият като в новопостроен дом, какъвто няма никъде по света?

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right