ЗЛАТЕН УРОЖАЙ СЪБРАХА МАЛКИТЕ ДЖУДИСТИ ОТ ОСУ "ДРЪСТЪР" - СИЛИСТРА

ЗЛАТЕН УРОЖАЙ СЪБРАХА МАЛКИТЕ ДЖУДИСТИ ОТ ОСУ "ДРЪСТЪР" - СИЛИСТРА

Регион: Силистра Категория: Образование,Спорт Публикувано: Прегледи: 2420
ЗЛАТЕН УРОЖАЙ СЪБРАХА МАЛКИТЕ ДЖУДИСТИ ОТ ОСУ "ДРЪСТЪР" - СИЛИСТРА

С пет шампионски титли и един бронзов медал се завърнаха учениците от ОСУ "Дръстър" - Силистра, състезатели на ССКЕ "Багаин" - Силистра от Х Държавно първенство по джу-джицу за деца, юноши и девойки - система "Файтинг", провело се на 04.06.2016 г. в зала "Олимпиада", Пловдив. В него участваха 13 отбора от страната с повече от 150 състезатели, както и представителния отбор на Република Македония.

При децата втора шампионска титла за период от един месец завоюва шестокласничката Еманоела Деспова в категория 36 кг. В средата на май тя се окичи със златен медал от държавното първенство по самбо и заслужава адмирации за постоянството и спортния си хъс. Последва я петокласникът Велислав Костов, който на своя дебют на държавно първенство в този спорт в кат. 45 кг, спечели златно отличие.

image

В по-голямата възрастова група при юношите багаинци продължиха победния си ход, завоювайки още 3 титли и един бронзов медал. Завиден стоицизъм прояви седмокласникът Танер Ружди, който с много атрактивна и ефективна борба стана за трета поредна година държавен първенец в категория 50 кг. Може да се каже, че това момче е родено за спорта и за победите. В същата категория другият ни състезател Стоян Стоянов стъпи на третото стъпало на почетната стълбичка, за да получи своето бронзово отличие. Четвъртият златен медал блесна на гърдите на шестокласника Марио Великов в по-леката категория - 34 кг.

Най-трудната задача в състезанието се падна на опитния и изпитан боец Йоанна Великова, кат. до 44 кг. През годината тя успя да спечели медали и от първенствата по джудо и свободна борба за девойки, което я превръща в един рядко срещан универсален състезател. Още в началото на състезанието става ясно, че Йоанна ще трябва да се изправи срещу шампионката на югозападната ни съседка Македония. Този факт обаче не направи особено впечатление на нашето момиче. Напротив - това допълнително я мотивира и тя се наложи над противничките си, изигравайки и трите си срещи тактически правилно. Така трудът и желанието за победа заслужено се отблагодариха на Йоанна с шампионска титла.

В генералното класиране по отбори ССКЕ "Багаин" - Силистра се класира на трето място в система "файтиг", за което на треньора Стефан Стефанов бе връчена бронзовата купа на първенството.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right