100% успех на изпита за сертификати на Microsoft за ученици на ПМГ

100% успех на изпита за сертификати на Microsoft за ученици на ПМГ

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 687

За втора поредна година ПМГ "Св. Климент Охридски" взе участие в проектa "Кариера в информационните технологии", който е част от програмата Microsoft Youth Spark, насочен към елитните училища в България, като най-масово е участието на природоматематическите гимназии.

На 29 ноември, тази година, 14 ученици подготвяни в клуб "Информационни технологии в предприемачеството" по проект "УСПЕХ" с ръководител инж.Искра Николова се явиха на изпит за получаване на международно признатия сертификат Microsoft Office Specialist на Word 2013, като по този начин се превърнаха в най-многобройната група от ученици. Това са Ангел от 11.б клас, Зара, Николета, Иван и Йордан от 12.а клас, Венцислав, Еда, Николай, Преслав, Ирина, Преслава, Иво, Марина и Станислава от 12.б клас. Всички успешно издържаха изпита, който се проведе в сертификационния център на Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Учениците постигнаха високи резултати и получиха своя сертификат, който беше връчен от представителя на Microsoft за България - г-жа Теодора Върбанова.

Освен това учениците взеха участие и в проект "Кариерно ориентиране".

Ето какво сподели ръководителя на проекта към Microsoft, гл.ас. Николай Нетов - преподавател в Стопанския факултет на СУ.

Учениците от ПМГ се представиха отлично на сертификационните изпити, отличава ги това, че се справиха с онези части от изпита, в които се проверяват умения, за които не са се подготвили предварително и беше необходимо да приложат творчество и самостоятелно мислене. Почти всички от явилите се на изпита се справиха с над 95% от задачата, което само по себе си е изключителен резултат. До момента ПМГ - Силистра е с най-голям брой сертифицирани ученици. Придобитите от тях сертификати са основно доказателство за наличието на умения за справяне в реална работна среда, което прави сертифицираните ученици предпочитани при кандидатстване за висококвалифицирана работа. Годишно над 1 милион души полагат сертификационни изпити и сред тях безработицата е под 3%.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right