Отново математиците на ПМГ сред най-добрите!

Отново математиците на ПМГ сред най-добрите!

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 789
Отново математиците на ПМГ сред най-добрите!

На 15 ноември 2014г. в гр.София се проведе VIII-то издание на Есенния математически турнир за ученици от 8-ми до 12-ти клас. Турнирът се организира със съдействието на Американска фондация за България и фондация "Георги Чиликов". Резултатите от Есенния математически турнир важат за определяне на разширените национални отбори за ВОМ и ЕGMO и участват при изчисляването на рейтинга на учениците. Всичко това предполага участието на най-добрите математици от страната.

Габриел Юлиянов Костадинов от 10а клас на ПМГ е с четвърти резултат, като само една точка го дели от медала. Сред 80-те участници от 18 математически гимназии само трима ученици са с по-добър резултат.

image

Петър Пламенов Скорчелиев е шести в индивидуалното класиране при дванадесетокласниците. Двамата получиха грамоти за отлично представяне и сборник със задачи от националните олимпиади, проведени през 2014г. в шест страни, с пожелание за ползотворна работа и отлично представяне на следващите състезания.

С много добър, девети резултат, е Ирина Куртева от 9а клас, която е с девети резултат по точки от 110-те участници от 18 математически гимназии. Така тя остави след себе си 81 участника в турнира.

Поздравления за учениците и техните учители по математика - Галина Тодорова и Гинка Николова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right