"Аз обичам България" - състезание по български език и литература с шестокласници от ПМГ

"Аз обичам България" - състезание по български език и литература с шестокласници от ПМГ

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1114
"Аз обичам България" - състезание по български език и литература с шестокласници от ПМГ

На 3 юни 2013г. се проведе състезание "Аз обичам българския език", в което участваха шестокласниците от ПМГ "Св.Климент Охридски". Нашите малчугани се забавляваха и показаха завидни знания в областта на българския език и литературата. Те отговаряха на близо 100 въпроса, разпределени в 4 кръга. Техни поддръжници бяха учениците от 8а клас, които през цялото време насърчаваха своите любимци и се радваха на всеки верен отговор. Борбата между "жълти" и "зелени" приключи с победа на отбора на жълтите с разлика само от 6 точки.

Непосредствено след състезанието:

Александър - капитан на отбора на жълтите: "Хареса ми! Ние много се забавлявахме и най-хубавото е, че в една такава игра проличаха знанията, които сме натрупали през цялата учебна година. Ние заложихме преди всичко на колективната игра, на работата в екип. Отначало като се сформираха отборите бяхме скептично настроени, защото в "противниковия" отбор имаше много силни играчи, но се радвахме много, че успяхме да победим. Въпросите не бяха никак лесни!"

Димо - капитан на отбора на зелените: "Интересно състезание в 4 различни и разнообразни кръга. Моят отбор също много се забавлява. Играта беше много оспорвана. До III кръг силите бяха изравнени. Даже във II кръг нашият отбор получи бонус точка за прецизна работа. Разликата дойде в IV кръг, където не ни стигна времето да отговорим на 6 въпроса, които може би щяха отново да изравнят резултата."

Маргарита Александрова - класен ръководител на VI клас: "Браво! Чудесно състезание, а и моите възпитаници се справиха прекрасно с различните задачи. Те показаха знания не само от различните дялове на българската граматика, но и от областта на литературата. А имаше и доста въпроси, които бяха свързани и с българската история. Още веднъж БРАВО! Обичам Ви!"

Съставители, организатори и техническо изпълнение: Татяна Нейкова и Светлана Иванова

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right