ПГСУАУ "Атанас Буров" с участие в Международен екологичен конкурс на тема "Отпадъците на вниманието на всички"

ПГСУАУ "Атанас Буров" с участие в Международен екологичен конкурс на тема "Отпадъците на вниманието на всички"

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 711

Международен екологичен конкурс на тема "Отпадъците на вниманието на всички" организиран от техническия колеж "Щефън Банулеску" се проведе от 20.05.2011 до 22.05.2011г в град Кълъраш, Румъния. Участие взеха ученици от VIIIa, VIIIб и Хв клас от ПГСУАУ"Ат.Буров". Те участваха в три направления. Венета Азаджийска и Сандра Доминик от Хв клас защитиха презентация на тема "Светът утре ще бъде такъв, каквато е класна ни стая днес - идеи за енергоспестяване" и бяха отличени с IIро място.

В екологичния конкурс се включиха Деница Николова - VIIIa и Теодора Драганова - VIIIб, които участваха в модното дефиле с елегантни и нестандартни костюми изработени от отпадъчни материали. Двете ученички бяха силно аплодирани от публиката и всички участници в конкурса. Деница получи Iва награда, а Теодора IIIта награда.

Форматът на конкурса включваше изложба на пана направени от отпадъчни материали. За своята съвместна работа учениците в екип - Димитрина Къркова, Петя Димитрова, Кристиян Славчев и Ивайло Иванов бяха отличени на Iво място.

За доброто настроение на всички организаторите от техническия колеж "Щефън Банулеску"

гр. Кълъраш направиха екскурзия до манастира "Дервент" и манастира "Св. Андрей".

Поздравления за отличното представяне.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари