Празник в ПГС "Пеньо Пенев"

Празник в ПГС "Пеньо Пенев"

Регион: Силистра Категория: Култура,Образование Публикувано: Прегледи: 1939

ПРАЗНИК В ПГС "ПЕНѝО ПЕНЕВ "

АЗ, ЕДИН ОТ НАРОДА

Не мечтая безсмъртие

и пътища леки,

а ватенка топла за зимния ден.

Безсмъртно нека остане навеки,

построеното тук от мен!

Днес Професионална гимназия по строителство отбеляза своя патрон , Пеньо Пенев - поетът с ватенката.

Учениците се запознаха е живота на П.Пенев , рецитираха негови стихове.Цветя бяха поднесени пред паметника на поета в двора на училището.

Празникът продължи със състезания по теглене на въже ,"Лъвски скок" и футбол между с отбори от различните класове.

Тази година училището навършва 52 години от своето създаване.Тук се обучават 220 ученика в специалностите "Строителство и архитектура" , "Външно и вътрешно облицоване на сгради" и "Сухо строителство".

Гордост за ПГС "П.Пенев" са Ивелин Станимиров Георгиев и Георги Пламенов Георгиев от 12в клас , класирани на второ място в специалност "Сухо строителство" с ръководител Доню Димитров ,на Националното състезание "Най-добър млад строител" в град Варна , Кристиян Валентинов Димитров от 12б клас класиран трето място в специалността "Облицовки и настилки" с ръководител Димитринка Недкова . Много добро беше представянето и на Реджеб Октай Алефтер и Джихан Турхан Салим от 12а клас представили училището в специалност "Зидария с газобетонни блокчета "YTONG"" с ръководител Гинка Маринова.

Гордеем се и с:

• Участията ни в математическите състезания "Вергил Крумов","Черноризец Храбър" - ученици от 8,10 - а и 11 -а класове

• Учениците Катя Михайлова,Николета Николова и Красен Кръстев представиха презентация на тема "Независим от зависимостите" на състезание по ИТ.

• Футболният ни отбор се класира на 3 място в общинския турнир /8 - 10 клас/ , 3 място за футболистите в същия турнир /11-12 клас/

• Първо място в новогодишен турнир по шах за Ахмед Ахмедов

• Трето място на турнира по шах на ПГСУАУ

• Най- масовото участие до сега в олимпиадите по математика ,физика ,география ,български език и литература,история.

Вчера в ПГС "Пеньо Пенев" с пряк и таен вот учениците от учебното заведение избраха свои съученици за директор и неговия заместник за 9 май - Денят на Европа ще бъде отбелязан и като Ден на ученическото самоуправление във всички училища в цялата страната. На този ден ученици заемат местата на своите ръководители. В рамките на инициативата учениците сами ще трябва да организират учебния процес, както и да решават проблеми, свързани с учебно-възпитателните и административни дейности на училището.

Честит празник скъпи ученици , уважаеми учители и служители !

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right