Администрацията в Алфатар ще се бори с намаляване на безработицата

Администрацията в Алфатар ще се бори с намаляване на безработицата

Регион: Алфатар Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 519
Администрацията в Алфатар ще се бори с намаляване на безработицата

"Ще се възползваме от всички възможности на оперативните програми и ще се включим активно в Програмата за развитие на селските райони", каза за Радио Шумен кметът на Алфатар Янка Господинова. Тя допълни, че основен акцент в работата на администрацията през настоящия мандат ще бъде грижата за младите хора и намаляване на безработицата.

"Имаме готовност за предоставяне на информация за възможностите за заетост и обучение на младите хора, създаване на добри условия за социален , обществен и културен живот. Осигуряване на заетостта в различните икономически и социални сектори. Друг приоритет е рехабилитацията на уличната и пътната инфраструктура, облагородяване на паркове и градини може да стане чрез различни акции, в които ще привличаме населението и бизнеса в дейностите по изграждане на кътове за игра и отдих. Предстои актуализация на общинския план за развитие. Ще бъдат заложени рехабилитацията на читалищата, детските градини и грижата за възрастните хора и пенсионерските клубове", допълни Янка Господинова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари