Силистренско-велинградска танцова двойка с полуфинал на световното по спортни танци

Силистренско-велинградска танцова двойка с полуфинал на световното по спортни танци

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 8457
Силистренско-велинградска танцова двойка с полуфинал на световното по спортни танци

Танцовата двойка Илия Добрев - Венцислава Бормалийска - той от Силистра, тя от Велинград, постигнаха най-големия си до този момент успех - полуфинал на проведеното в Киев световно първенство, т.е. класиране сред най-добрите 12 двойки от цял свят. В него се играе в многобой, включващ 10 танца - латина и стандарт.

Важна подробност е, че всяка държава изпраща само по една двойка, което определя условия на сложни взаимодействия в оценяването, в основата на което е политиката на страните участнички и на съответната национална федерация. В този смисъл пробивът на силистренско-велинградската двойка е голям и заслужава адмирации. От щаба им заявяват, че това класиране е изпълнена програма максимум на този етап от подготовката им, вкл. и с безценна помощ от специалисти от Италия.

Както винаги на подобни форуми - конкуренцията е жестока - много добри двойки и повечето рейтингови, сред които талантливите двама млади българи се вписват успешно, независимо, че тренират заедно едва от 10 месеца. За това време те влизат в топ 50 в световната ранг листа в раздела за стандартни танци и сега са на 39-то място в своята възрастова група.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right