В Тутракан представят двутомник на историята си

В Тутракан представят двутомник на историята си

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 704
В Тутракан представят двутомник на историята си

* Ст. н. с. д-р Румен Липчев от РИМ - Силистра е сред авторите му

Исторически музей - Тутракан представя най-новия си труд: "История на Тутракан" (в два тома) на 1 март (вторник) от 17.30 ч. в Обредния дом на града. Те се отнасят до историческото минало на Тутракан и Тутраканския край от древността до 1944 г.

Според официалното съобщение от организаторите на представянето: ""История на Тутракан" е подготвена след две години упорита работа. Двата тома са написани на академично ниво. Нейни автори са известни археолози и историци, както и специалисти от Историческия музей в Тутракан. Том 1 обхваща периода от древността до Освобождението (V хил. пр. Хр. - 1878 г.). Научен ръководител на проекта е доц. д-р Людмил Вагалински от Националния археологически институт с музей при БАН. Автори са доц. д-р Стефан Александров от НАИМ - БАН; Емил Петков - археолог в Исторически музей - Тутракан; ст. н. с. д-р Румен Ковачев от Ориенталския отдел на Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и ст. н. с. д-р Румен Липчев от Регионален исторически музей - Силистра. Том 2 включва историята на Тутракан от 1878 до 1944 г. и е под научното ръководство на проф. д. и. н. Петър Тодоров от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", който е част и от авторския колектив. Автори са още д-р Володя Милачков и ст. н. с. д-р Благовест Нягулов от Института за историческо изследване при БАН, доц. д-р Косьо Пенчиков от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" и Петър Бойчев - директор на Историческия музей в Тутракан. Томовете са илюстрирани с многобройни карти, цветни и чернобели фотографии. Изданието завършва с приложения, улесняващи читателя. В съставянето им и в цялостната подготовка на книгите са включени тутраканските музейни специалисти."

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky