Започна седмица на дъждове и гръмотевични бури

Започна седмица на дъждове и гръмотевични бури

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 761
Започна седмица на дъждове и гръмотевични бури

От вчера започва период на неустойчиво време. Ще вали и гърми, като най-интензивни ще бъдат гръмотевичните бури в централните части на страната. За цяла Централна и Източна България е обявен оранжев код заради лошото време, а за останалата част на страната - жълт код, съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Код оранжево означава, че времето е опасно. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите, предупреждават от НИМХ, цитирани и от БГНЕС. Жълтият код също означавал потенциална опасност.

Температурите днес ще бъдат от 25 до 30, в източните райони до 32 градуса. Днес и през почивните дни ще остане неустойчиво, с повече слънце преди обяд и краткотрайни валежи в следобедните часове.

Условия за силни гръмотевични бури ще има отново над Източна България. Възможни са и локални градушки. Температурите ще бъдат около обичайните за месеца, от 24 до 29 градуса. Без съществена промяна ще остане времето и през първите дни на следващата седмица.

В планините през следващите дни ще бъде неустойчиво, с гръмотевични бури, краткотрайни превалявания, придружени с усилване на вятъра, не са изключени и градушки. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат около 15-16 градуса до края на седмицата.

По морския бряг също ще се установи неустойчиво време. Ще бъде топло, с температури достигащи 27-29 градуса, но краткотрайните превалявания и гръмотевични бури ще бъдат всекидневни.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right