Гражданско неподчинение поготвят хора, недоволни от разширяването на синята зона в града

Гражданско неподчинение поготвят хора, недоволни от разширяването на синята зона в града

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 689
Гражданско неподчинение поготвят хора, недоволни от разширяването на синята зона в града

Хората масово недоволстват, че тя вече превзема и малките улици. Живеещите наоколо са готови на протести, тъй като им се налага да плащат за автомобила пред дома си, а търговците - че ще изгубят клиентите си. След централната част на Силистра, в "синя зона" предстои да бъде превърната и тясна улица, свързваща един от основните булеварди с центъра на града.

Димо Димов - управител на ГС "Синя зона: "По-голям автомобил трудно минава заради спрените автомобили. По този начин, ако се въведе синя зона там, мисля, че ще се движат по-лесно автомобилите."

За всеки час престой на автомобил през работната седмица таксата ще е 1 лев. Общинският съвет е гласувал и месечна такса от 45 лева, а за товаро-разтоварна дейност - 12. Хората тук обаче смятат, че не са равнопоставени с останалите граждани. Търговците ще трябва да плащат допълнително, за да спрат пред магазина си, за да го заредят, или за да стигнат с кола до работното си място. А тези, които живеят в района - да плащат, че спират пред домовете си - за тях преференции не са предвидени. Хората се заканват, че ако улицата им не бъде извадена от платените зони за паркиране, ще преминат към гражданско неподчинение.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right