14-годишната Христина от Силистра отвя конкуренцията на музикален фестивал в Румъния

14-годишната Христина от Силистра отвя конкуренцията на музикален фестивал в Румъния

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 4100
14-годишната Христина от Силистра отвя конкуренцията на музикален фестивал в Румъния

14-годишната Христина Миленова Христова от Силистра грабна голямата награда "Гран при" на международния фестивал по музика "Stars of song" в румънския град Кампулунг, област Брашов. Той е продължил 6 дни - от 28 май до 6 юни.

Христина, заедно с още 3 деца от София, Пловдив и Плевен, са представили България на престижния конкурс. Тя е възпитаничка на музикалния педагог от Силистра Бонка Скорчелиева и участва в популярната вокална група "До Ре Ми", но учи в местната езикова гимназия.

Самият конкурс е традиционен с богата история. В тазгодишното му издание са участвали над 10 страни с близо 60 изпълнители от Португалия, Италия, Русия, Малта, Турция, Молдова, Румъния, България и др., а 10-членното жури е било съставено от професори и видни музикални педагози от всяка една от държавите, участващи в конкурса.

Успехът на Христина е колосален, тъй като програмата на фестивала е разделила участниците в четири възрастови групи, като голямата награда, връчена на талантливата силистренка, е била за победител във всички възрастови групи. Пред препълнената зала Христина е изпяла песен на Кристина Агилера, а вокалните й качества и музикалният талант впечатлили професионалното жури, което единодушно я определило за тазгодишен победител на фестивала.

Още на следващия ден след награждаването Христина била поканена да се включи в коцерт в съседния град Миовени с участници от румънския X-Factor, където също направила фурор с изпълнението си, а веднага след това тя получила покани за индивидуално участие в различни международни музикални фестивали и конкурси в Италия, Турция, Малта, Русия и Чехия.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right