Предотвратиха преливане на язовир в Силистренско

Предотвратиха преливане на язовир в Силистренско

Регион: Ситово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1665
Предотвратиха преливане на язовир в Силистренско

Опасност от преливане на единия от язовирите до силистренското село Искра е имало след проливния дъжд вчера. Изпратен е екип на място. "Водата от преливника е изпусната и не се е стигнало до скъсване на дигата", съобщава кметът на община Ситово Николай Неделчев. Дъждът и градушката са нанесли поражения по инфраструктурата в село Искра и от части в Слатина. Днес ще продължи почистването на калните наноси в населените места. Тепърва ще се търсят финансови средства за разрушените пътища от общинската пътна мрежа. Земеделски стопани на трайни насаждения от Босна са сигнализирали, че градушката е нанесла щети. Няма заляти къщи.

"Асфалтът на главната улица в главинишкото село Бащино е повдигнат от вчерашния дъжд", каза кметът на общината Хюсеин Хамди. "Наводнен е приземен етаж на една къща, поражения има и по земеделските култури в селата Суходол и Бащино", допълни Хамди.

От днес стопаните, които са пострадали от силните валежи, могат да подадат заявления, съобщиха от Областната дирекция "Земеделие" в Силистра. Ще бъде назначена комисия, която да извърши оглед. "До момента са постъпили общо 8 заявления за щети от слани, дъждове и измръзване", съобщи главният секретар Николай Чернев. 6 от тях са за трайни насаждения. "Съставени са протоколи и са придвижени по реда за обезщетяване", каза още Николай Чернев.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right