В Алфатар подготвят серия от културни събития

В Алфатар подготвят серия от културни събития

Регион: Алфатар Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 892
В Алфатар подготвят серия от културни събития

В град Алфатар подготвят серия от културни събития, арена на които ще са читалищата в общината. В периода 18-21.04.2014г. са великденските празници. По подобаваш начин ще бъдат отбелязани 1 МАЙ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТРУДА, , както и 6 МАЙ - ГЕРГЬОВДЕН - Ден на храбростта и Българската армия, които са официални празници на Република България, 24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ.

Тогава ще бъде чествана 120-ата годишнина на Народно читалище "ЙОРДАН ЙОВКОВ-1894г." На 22.05.2014 г. в салона на на читалището ще бъде изнесен празничен концерт за гражданите на общината и за всички "приятели" на читалището, свързани с неговата дейност и история.Самодейният театрален състав при НЧ "Йордан Йовков-1894 г.’’-гр.Алфатар подготвя премиера на театралната постановка "Черният козел".

На 31.05.2014г. е третият събор за автентичен добруджански фолклор "Алфатарски багри", организиран от община Алфатар. На 28.06.2014 г. е деветият фолклорен събор за автентичен фолклор "Алеково пее - с песните на Димитрина Кунева".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right