Две силистренки и един силистренец участват в Българската "Евровизия"

Две силистренки и един силистренец участват в Българската "Евровизия"

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1716
Две силистренки и един силистренец участват в Българската "Евровизия"

23-ма са участниците в списъка за конкурса "Евровизия", като двама + 1 от тях са от Силистра. Това са ЕЛМИРА КОСТОВА И МОНИСЛАВА НЕДЕВА (Мона). Останалите са популярни имена като рок-фурията Милена Славова, добилата известност миналата година Поли Генова, непопулярната Весела Бонева, групите D2, "Уикеда" (също дълги годин със силистренско участие в лицето на саксофониста Петър Момчев), 032.

Според сайта www.moreto.net, "Песните им ще бъдат оценявани от музикалните специалисти-членове на Академия "Евровизия" и от зрителите на БНТ, които ще могат да гласуват за тях на 23 февруари".

От БНТ не обясниха защо вместо 10 изпълнители, какъвто беше първоначалният замисъл, в конкурса участват 23-ма. Сред тях има изпълнители, които дори и българската публика не познава добре - Емилия Валенти, Цветелина Чендова. Всички ще се явят пред членовете на така нар. "Академия от музикални специалисти" на 22 февруари, а ден по-късно ще гласуват и зрителите по време на грандиозен концерт в зала 1 на НДК. Българският представител в "Евровизия" ще бъде определен на принципа "сума от единия вот + другия".

"Уикеда се явява с песента "Blue cotton levi`s" (нещо като "сини дънки "Леви’ с"). Елмира е с песен, една от малкото, която е с българско заглавие ("Моме хубава").За разлика от Мона, която е в руслото на англосансонския език ("Teen life"). Не повече от 1/5 от изпълнителите пеят на родния си език, показва справката. Толкова са и мъжете - изпълнители, без да се смятат "групите". В Силистра със сигурност са гостували Жан Шейтанов, Боян Михайлов, Мони и Елмира (естествено), Милена Славова (вероятно в по-далечно минало), май-май Светлозар Христов, и толкова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right